GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Kitap Tutkunları Sındırgı’da Buluşuyor

Sındırgı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 3. Sındırgı Kitap Fuarı ve Kültür Şöleni kapılarını ziyaretçilere açtı.

Sındırgı’da Akpınar Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte yayınevleri okurlarla buluşurken, her gün farklı yazarlar imza günleri ve konferanslarla öğrenci ve vatandaşlarla buluşuyor.
Fuarın ilk gününde yaklaşık 6.500 ziyaretçi ağırlandı. 15 – 20 Nisan tarihleri arasında 09.00-20.00 saatleri arasında açık kalacak fuarda yazarlar da imza günleri ve etkinliklerde okurlarıyla buluşuyor. 50 yayınevi ve 35 yazarın katıldığı fuarda, söyleşi, panel, şiir dinletileri, çocuk etkinlikleri ve imza etkinliği gerçekleşiyor. Fuar boyunca her akşam 20.30’da Sındırgı Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezin’de yazar halk buluşması ve konferans gerçekleştirilecek.

Başkan Yavaş “ Belediyecilik Yalnızca Yol Kanalizasyon Yapmak Değildir ”

Eğitime, bilim ve kültüre oldukça önem veren Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş ilçede kültürel aktivitelerin arttırılması ve geniş kitlelere ulaşması adına çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle genç neslin daha bilgili yetişmesi adına kitap fuarları, konferanslar, sanatsal aktiviteler ön planda tutuluyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Sındırgı’mızda her alanda eğitime destek olmak için projelerimizi sürdürüyoruz. Belediyecilik yalnızca yol yapmak fiziki hizmet etmek değildir. Sosyal projeler ile refah seviyesini yükseltmek, vatandaşlarımızın mutluluğunu arttırmak da bizlerin görevi. Bu kapsamda özellikle eğitim alanında ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız için olan her projede yer aldık. Çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak, eğitimlerine katkı sağlamak adına Valiliğimiz, Kaymakamlığımız ve sponsor firmalar işbirliği ile farklı projeleri hayata geçirdik. Her geçen yıl daha kapsamlı ve geleneksel hale getirdiğimiz 5 gün sürecek kitap fuarı ile öğrenci ve vatandaşlarımızı hem kitaplar, hem de yazarları ile buluşturacağız. Birçok yazarın yer aldığı fuarımızda kültür ve sanat şöleni yaşanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm halkımızı fuara bekliyorum. Sadece Sındırgı’lı değil, çevre ilçelerdeki öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızda bu fuardan ve etkinliklerden mutlaka faydalanmalı. Gelecek neslimizi, vatandaşlarımızı okumaya teşvik edecek uygularımız devam edecek.” dedi.

Sındırgı kaymakamı Zafer Oktay “ Okuyan nesil geleceğimizi güçlendirecektir. Öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak, sözde değil faal hizmetlerle yanlarında olmaya devam ediyoruz. Kitap fuarımıza sadece öğrencilerimizi değil, 7’den 70’e herkesi bekliyoruz. “ sözlerine yer verdi.

Kitap ve Bilim Fuarı ile ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, “Okuyan araştıran bilinçli nesillere duyulan ihtiyacın farkında olarak, öğrencilerimiz de okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini arttırmak, ilçemizin kitaplardan daha çok faydalanmasını sağlamak için düzenlediğimiz kitap fuarımıza kültürel etkinliklerin yanı sıra okullarımızda da öğrencilerimizi yazarlarla buluşturacağız. ” dedi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı “ Kağıttan dünyalardır kitaplar. Bu dünyaları keşfedip geleceği şekillendiriyorsanız, kendinize birşeyler katıyorsanız başarılısınız. Sındırgı’yı tebrik ediyorum ve her yerde örnek gösteriyorum. Bazı ilçelerimiz yeni başlarken, Sındırgı 3. Kitap fuarını gerçekleştiriyor. Slogan güzel. İnsan Okur, herkesi okumaya davet ediyor, emeği geçen başta Sındırgı Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.

Fuarın gerçekleşmesinde katkısı olan destekçilere plaket takdiminin ardından, Kitap Fuarı’nın açılışı; Vali Ersin Yazıcı, Kaymakam Zafer Oktay ,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Mustafa Küçükkapdan, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, protokol üyeleri, yazarlar, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu