GündemDünyadan HaberlerGörüntülü HaberlerÖzel Haberler

KİTAPLAR SİZİ BEKLİYOR

Önce karar sonra yazma aşamasıyla birlikte hayallerin bir kitapta toplanmasıyla hazır hale gelen kitaplar okunmayı bekliyor. Peki, yeterince kitap okunuyor mu? Yâda kitap okuması için ne yapıyoruz?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile düzenlenen ve 100 yazarın katıldığı “Kitap Günleri Fuarı” açıldı. Balıkesir Valiliğinin şehirde başlattığı okuma furyasına fuarında açılmasıyla birlikte katılan renk Balıkesir için şans. Ancak açılışın ilk günü ilgi gören fuar, sonraki günlerde ilginin azalmasıyla birlikte bazı yazarlarında tepkisini çekti. Fuarın düzenlenmesinin Balıkesir için şans olduğu düşünülüyor ancak kitaplar daha çok ilgi bekliyor.

ARAŞTIRAN VE YAZIYA DÖKENLER

İsmail Sarıçay yazar olmanın gereklilikleri neler MERHABA ile paylaştı. Eğitimci Yazar İsmail Sarıçay, ‘Fırsatlar kimin içindir diye soran Eğitimci-Yazar İsmail Sarıçalı, ‘ fırsatlar fırsatlara hazır olanlar içindir’ dedi. Neden kitap yazdık. Öncelikle topluma faydalı olmak birikimlerimizi anlatmak ve tarihe not düşmek için yazıyoruz. Benim alanım araştırma. Oğuzhan’dan Atatürk’e kadar büyüklerimizin özlü sözleri vardır bunlara bizim bakış açımızı ifade ettik. Araştırma konum benim bu.İdeali olan Atalarımızın yönettiği devletler bizim hep başarılı olmuştur. Hedefi, ideali olmayanlar ise yıkılıp gitmiştir. Bunu öğrendik bu araştırmayı yaparken. Sidas Lidya antik kenti. İlk metal demir paranın basıldığı yerdir SİAD araştırdım. İngilizce ve Türkçe olarak. Yörelerimizi tanıtmak amacıyla yazdım bunları. Bir Yörük köyümüzün Oğuzhan’dan 24 Türk boyundan tutun Yörükler ve düğünlerini kitaplaştırdım. Çamura suya basmadan önce taş döşeyeceksiniz ki o taşlara basa basa yürüyeceksiniz. Kitap yazabilmek için okumakta çok önemlidir.’ dedi.

TÜRLÜ TÜRLÜ KİTAP VAR NE ALAN VAR NE OKUYAN

Sarıçay fuara olan ilginin az olduğunu belirterek; ‘ Şarkıcı gelmiş şehrimize deseler Genç Yaşlı demez birbirini ezerler. Kitap fuarı açılmış ne geleni var ne gezeni. Türlü türlü kitaplar yazılmış ne alanı var ne okuyanı var.’ diyerek düşüncelerini ifade etti.

KIYMETLİ YAZARLARIN DİLİNDEN

Yazarlık duygularının küçük yaşlarda başladığını ifade eden Eğitimci Yazar Gönül Ünver fuar yerinde bir şiir etkinliği düzenledi .‘Güre’de dört mevsim ve sarıkız ’adlı eseri tanıttı. Yöreyi tanıtan bir kitap olduğunu söyledi. Çevre Bakanlığından aldığı bir altın madalya olduğunu belirten Ünüvar, Çanakkale şehitleri adlı eserinin de ders kitaplarında yer aldığını ifade etti. Fuara 3 kitapla geldiğini belirten Ünüvar’ın toplam 6 kitabı bulunuyor. Balıkesir’de düzenlenen kitap fuarı bizi mutlu etti. Balıkesirli olmaktan gurur duydum. Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu fuar için teşekkür ediyorum’ dedi.

6 MAYIS’A KADAR AÇIK

Yazar Zeynep Batımor ‘‘Bu tür etkinliklerin çoğalması gerekiyor. Okumayan bir milletin başına neler geldiğini görüyorsunuz. Okumayan bir millet düşünemez, sorgulayamaz. Başka bir milletin egemenliği altında kayıtsız şartsız köle olmaya mahkum. Biz okumak zorundayız. Genç kızlarımızın, delikanlılarımızın, yetişkinlerin bu konu üzerinde hassasiyetle durmalarını istiyorum. Gerçekten okumaya ihtiyacımız var” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile düzenlenen ve 100 yazarın katıldığı “Kitap Günleri Fuarı sürüyor. Açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yaptığı fuar 6 Mayıs’a kadar açık kalacak. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu