GündemKöşe YazılarıNursima Akyürek

KİTAPTA Kİ MİRAS

Merhaba sevgili okurlarım, bugün Lottie ve Yeşil elma ağacı adlı kitabı yorumlayacağım, gerçekten çok etkilendiğim bir kitaptı. Bu yüzden bu özel kitabı sizlerle paylaşmak istedim.

Lottie Fiske adlı karakterimizin hiçbir yeteneği ve sahip olduğu tek şeyin (başlarda) tek dostu olan Eliot ve yeşil elma ağacıdır. Yeşil elma ağacından Lottie ‘ye sürekli doğum günlerinde bir mektup gelmektedir . Lottie’de yanıt olarak birkaç hediye ister. Ancak bir gün Eliot hastalıktan dermansızca yataklara düşer. Okula gelemez haldedir. Sürekli öksürüyor ve artık evden çıkamıyordur. Lottie ne yapacağını bilemezken, yeşil elma ağacında gizemli bir dünyaya açılan bir geçit belirir.

Eliot’ın hastalığına derman olacak iksir bu dünyadadır. Lottie biricik arkadaşını kurtarmak için öbür dünyada birsürü maceraya ve yeni arkadaşlıklara karış biricik arkadaşını kurtarmak için öbür dünyada birsürü maceraya ve yeni arkadaşlara sahip oluverir. Benim kitapta en etkileyici bulduğum kısım Lottie Fiske adlı karakterin beklenmedik bir şekilde değişmesiydi, ayrıca yeni edindiği arkadaşlıklarından da bir çok ihanete ve gizeme sürükleyecek şeylere tanık olması ve tanık olmamdı. Kabul edemediğim kısımlarda vardı kitapta örneğin Lottie’nin elma ağacından haberleştiği profesörün kaçırılması ve iksirin sahte olup olması ikileminde kalmak. Belki bazı bölümler çocukça gelebilir ama kitapta alınması gereken çok ders ve örnek var. Dostluğu değil aynı zamanda aile olmayı kardeş olmayı öğretiyor. Belli bir emeğin olması hoşuma gitti kitapta bazı fikirler basit olsa bile her kitabın mutlu sonla bitmesini en çok bu kitapta istemek ..Kesinlikle yazarın elde etmek istediği buydu diyebiliriz. Sanırım güzel bir mirasa sahip olmak için güzel düşünceler yeterli olabiliyor. Örneğin Lottie ve Yeşil elma ağacı adlı kitabımızda yer alan çoğu güzel düşünce gibi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu