GündemEğitimEkonomiTürkiye Gündemi

Kız Kardeşim projesinin Bir Ayağı da Balıkesir

Kız Kardeşim projesinin Bir Ayağı da Balıkesir

Projenin ilk ayağında eğitimlerin verileceği iller arasında Balıkesir’de yer alıyor. Kadınlara proje kapsamında gerekli bilgi ve beceriler verilerek, toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için destek sağlanıyor.

Kadının Konumunu Güçlendirme ve Ekonomik Hayat

Kız Kardeşim Projesi, Türkiye’de bugüne kadar 81 ilde 100 binin üzerinde kadının kendini geliştirerek toplum içinde daha aktif rol almasına destek oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, 10 ilde bin kadın girişimciye; müşteri ilişkileri ve satış, ürün sunum ve pazarlama teknikleri, gıda güvenliği ve lojistik, coğrafi işaretler, finansal okuryazarlık, sosyal medya ve internet reklamcılığı, etiketleme mevzuatı, DİTAP (Dijital Tarım Pazarı ) gıdanı koru sofrana sahip çık konu başlıkları ile eğitimler verilmesi hedefleniyor.

Katılımcılara Sertifika Verilecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği , Habitat Derneği ile birlikte 2015 yılından bu yana devam eden Kız Kardeşim Projesi ile kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda mesleki eğitim kazandırıyor. Projenin ilk ayağında eğitimlerin verileceği iller; Ankara, Erzurum, Bursa, Eskişehir, Elazığ, Afyonkarahisar, Balıkesir, İzmir, Samsun ve Adana olarak belirlendi. Diğer ayağında ise eğitimlerin Türkiye coğrafyasında yer alan tüm illere yayılması planlanıyor. Eğitim programı kapsamında başarılı kadınlara katılım belgesi verilecek. Semra Aman kyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu