Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Kızını GPS İle Takip Edip Öldüren Babaya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Kızını GPS İle Takip Edip Öldüren Babaya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Balıkesir’in Havran ilçesinde aracına küresel konumlama sistemi (GPS) cihazı takarak izlediği doktor kızını silahla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Burhaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Mustafa Ali Yılmaz (69), tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanığın eski eşi, maktul Gülnur Yılmaz’ın annesi Gülden Yozgatlı ile taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu. Savunmasını yapan sanık, kızını çok sevdiğini söyleyerek, herhangi bir tasarlama olmadığını, olayın aniden bir dürtüyle haksız tahrik altında geliştiğini ileri sürdü.

Mütalaasını veren savcı, sanığın “canavarca hisle alt soydan akrabayı kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talebinde bulundu. Kararı açıklayan mahkeme heyeti, Mustafa Ali Yılmaz’ı öz kızını tasarlayarak canavarca bir hisle öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Heyet ayrıca sanığa, kızı Gülnur Yılmaz ile aynı araçta bulunan 2 arkadaşını yaralama suçundan ikişer kez 15 ay, evindeki ruhsatsız silahlar için de 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Adliye çıkışında açıklama yapan Gülden Yozgatlı, mahkemeden beklediği kararın çıktığını söyledi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu