GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Klasik otomobil tutkunları Ayvalık’ta buluştu

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin üyeleri 52 klasik otomobil ile şehir turu attı. Klasikler, otomobil tutkunlarının büyük ilgisini gördü.

Ayvalık’ta bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamından aralarında Chavrolet, İmpala, Vosvogen, Fiat, Plymouth, Mustang, Dodge, gibi markaların klasik modellerinin yer aldığı 52 otomobil tutkunu Ayvalık’ta buluştu. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Cunda Uygulama Oteli’nde konaklayan ve Ayvalık’ta 3 gün süresince çeşitli gezi aktiviteleri düzenleyecekleri öğrenilen klasik otomobil tutkunları, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda da vatandaşlara görsel şölen yaşattılar.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, Ayvalık Belediyesi’nin 14. Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri çerçevesinde ilçeye geldiklerini belirterek, 7 Eylül’de İstanbul’dan yola çıktıklarını söyledi. Amaçlarının bir dönemlere damgasını vurmuş klasik otomobilleri günümüz koşullarında yaşatıp, geleceğe taşımak olduğunu kaydeden Başkan Okay, “Bu anlamda biz toplumumuzda olabildiğince bu farkındalığı yarattığımızı düşünüyoruz. Klasik otomobillere tarihi birer obje gözüyle bakıyoruz. Olabildiğince tarihi geleceğe taşımaya gayret ediyoruz. Bizler bu araçların sahipleri değil, emanetçileriyiz. Bu araçlar; otomobil teknolojisinin nereden, nerelere geldiğinin en güzel örnekleridir.” dedi.

‘FİLMLERDE GÖRDÜĞÜMÜZ OTOMOBİLLERİ YAKINDAN İZLİYORUZ’

Kendisinin de gençlik yıllarından bu yana klasik otomobillere karşı bir sempatisinin olduğunu söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, otomobiller arasında 1955 modellerin olduğunu da belirtti. 57 yaşında olduğunu ama buradaki bir çok aracın kendisinden büyük olduğunu ifade eden Gençer, “Şu an yanında bulunduğumu araç ise 62 yaşında. Bu araç 62 yıldan bu yana neler gördü, neler yaşadı. Nerelere gitti ve bugün burada Ayvalık’a sapsağlam olarak geldi. Şu anda adeta fabrikadan yeni çıkmış gibi bugün burada. Çağımızda büyük bir tüketim toplumunun bir ferdi insanlar olarak, her şeyi çok hızlı tüketiyoruz. Araçlarımızı, kullandığımız eşyalarımızın kıymetini bilmiyoruz. Bu klasik otomobil tutkunu arkadaşlarımız ise bunların kıymetini bilerek, günümüzdeki çocuklarımıza ve gençlerimize aktarıyorlar. Belki de pek çoğumuz bu otomobilleri eski Türk filmlerinde gördük, izledik. Bugün ise filmlerde gördüğümüz bu araçları yakından izleme şansına kavuştuk. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

1966 MODEL MUSTANG’A, ‘MUSTİ’ ADINI VERDİ

Etkinliğe 1966 moden Mustang marka otomobiliyle katılan Sunay Çapkan yıllardır klasik otomobillerin tutkusu olduğunu söyledi. Çapkan “Klasik otomobil kullanmak benim gençlik hayalimdi. Ben 41 senedir Almanya’da yaşadım ve son 15-20 yıldır klasik otomobil benim hayatımda vardı. Ben şu anda kullandığım klasik otomobilimi 5 yıl önce 78 yaşındaki bir Alman amcadan satın aldım. Bu Mustang’ı tam iki sene boyunca aramıştım. Çünkü ben renk kombinasyonuna çok dikkat eden bir insanım. İç dekorasyonunu çok beğendiğim 1966 model Musti’m benimle aynı yaşta. İnşallah Musti’m benimle birlikte yaşlanacak.” dedi. Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu