GündemEkonomiİlçe Haberleri

KOÇ’LAR ÇİFTÇİ’NİN ELİNE GEÇTİ

Vali Ersin Yazıcı, Bigadiç ilçesinde düzenlenen koç dağıtım törenine katıldı. Balıkesir’de Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından merinos koç dağıtım töreni düzenlendi.

MERİNOS KOÇ DAĞITILDI

Bigadiç ilçesine bağlı 19 mahallede Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yüksek verimli ve nitelikli koyun ırklarını yaygınlaştırmak amacıyla 55 koyun yetiştiricisine 55 baş Karacabey Merinos Koç dağıtıldı. Karacabey merinosu dağıtım törenine Vali Yazıcı’nın yanı sıra, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Lokman Gültekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TARIMSAL ÜRETİMİN EN ÖNEMLİ UNSURU DESTEKTİR

Hayvancılığı destekleme projelerinin Balıkesir besiciliğinde kaliteyi ve verimi artırmasına katkı sağlayacağını dile getiren Vali Yazıcı, “Bizler her zaman her yerde üreticilerimizin yanındayız. Hayvancılığın gelişmesi için desteklerimizi yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Tarımsal üretimin en önemli unsuru destektir. Çiftçilerimizin kendilerini geliştirebilmeleri, çağa ayak uydurmaları ve piyasayı yakından takip etmeleri açısından bu destekler önemlidir. Amacımız çiftçilere ve üreticilere daha kaliteli hizmet sunmak. Bu projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu