Köşe Yazıları

Kontrollü Sosyal Yaşamdaki Boşluk Vakaları Arttırdı

Balıkesir’de kontrollü sosyal hayat dilimindeyiz. Çoğumuzun maske ’ye alıştığı fakat uyum konusunda sıkıntı yaşadığı bir gerçek. Sanki kıyafetlerimizin bir parçası haline geldi maskeler. Herkes takıyor ya da cebinde, kolunda kafasında takıyor. Bileğine iliştiriveriyor. Ağızlara takan ve kurallara tam uyum çabası içinde olanlarda var ancak azınlıkta.

Kimi virüse yeterince inanmıyor kimi ise artık geçti yada bana bir şey olmaz modunda. İlk günlerde herkesin anlamaya çalıştığı ve korktuğu covıd-19’dan artık kimse korkmuyor. Korkmuyor çünkü kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte özellikle kahvelerde, çay ocaklarında doluluk var. Bu doluluk güzel esnaf para kazansın ama işin iç yüzü böyle değil. Kahvelerdeki doluluğun içinin de boş olduğunu söylüyor Balıkesir’de ki bazı kahveciler. Temaslı oyunların yasak olmasının çok etkili olduğunu ve kimsenin geçmişe göre kahve, çay içmediğini bazen de sırf sohbet edip kalktığını belirtiyorlar. “Oyunlar sırasında çay içen çok oluyordu ancak şuan sohbet sırasında bir çay içti mi gerisi yok” yorumlarında bulunuyorlar.

Kontrollü yaşamda kahvelerde yan yana dip dibe insanları görebilmek mümkün. Balıkesir’in meydanlarında kısa molalar için konulan tabureler sabahtan bir doluyor sadece insan kalabalığı maske çay içme bahanesi ile çıkıyor ancak bir çay sonrası devamı gelmeyen çay yada kahve molasında sadece sohbete ve gelen geçeni izlemeye ayrılan vakte kalıyor gerisi. Buda bir hayli 2-3 saati alıyor. Evde ne yapacağım çalışmıyorum diyen çalışıp bir kahve içmek için giden ortada buluşmuş oluyor ancak maske ve mesafesiz sağlıksız bir şekilde. Kendi öz denetimimizde sıkıntılar yaşıyoruz. Biz kurala riayet etme içinde olsak ta karşımızdaki dibimize kadar sokuluyor. Artık uyaramıyorsunuzda! Malum bir iki haber can sıkıcı bu konuda. Uyardı dayak yedi, Uyardı bıçak çekti…

İlgili Makaleler

Velhasıl gidiyoruz gündüz gece bu virüsle….Daha nereye…?

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu