GündemEkonomi

KOOPERATİFÇİLİĞİN ALIN TERİ DÖKÜLEN PROJESİ İLE TOPRAKTAN VERİME

Balıkesir HAYKOOP Dünya Kooperatifçilik gününde sahadaydı. Pandemi salgını nedeniyle açık alanda kooperatifçilik gününü kutladı. Etkinlikte Altıeylül İlçesi Akçaköy Kooperatifi’nin başarılı projesi ile alınan tarım ekip ve ekipmanlarıda incelendi.

 

Dünya Kooperatifçilik günü nedeniyle Altıeylül İlçesi Akçaköy Kooperatifi ev sahipliğinde etkinlik düzenlendi. Tüm Kooperatiflerin günü kutlu olsun denilerek projenin başarısı tebrik edildi.
HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, “Dünya Kooperatifçilik gününde dünyanın heryerinde bugün kooperatifçilik kutlanıyor. Pandemi dolayısıyla bizde etkinliğimizi açık havada ve arka planında projesi olan bir şekilde kutlamak istedik” dedi.

Dünya Kooperatifçilik günü nedeniyle Altıeylül İlçesi Akçaköy Kooperatifi ev sahipliğinde etkinlik düzenlendi. TKDK dan en fazla hibe alan kooperatif olma başarısını gösteren Akçaköy Kooperatifi yetkilileri, aldığı makineleri Milletvekili Adil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Çiftçi, Tarım Orman İl Müdürü Kurtuluş Candan, TKDK il koordinatörü M. Mehmet Zahid Döğdü ve Ak Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis ile birlikte inceledi.

 

Çiftçilerin Alın Terinin Mutlu Günü

 

Konuyla ilgili olarak HAYKOOP Başkanı Faruk Özen,” HAYKOOP camiasının Kooperatifçilik gününü kutladık. Davetli olduğu halde mazereti nedeniyle katılamayan diğer Milletvekillerimiz telgraf ve mesajlarını ilettiler. Ev sahipliğinden dolayı Akçaköy Koop yönetimine ve Muhtar Şerafettin Demirciye de teşekkürler .”dedi. Başkan Özen etkinlikte yaptığı konuşmada, “çiftçiliğe gönül vermiş tüm çiftçilerimizin kooperatifçilik günü kutlu olsun ”ifadelerini kullandı. Programa katılım sağlayan AK Parti Milletvekili Adil Çelik köylümüz çiftçimiz iyi ise bizlerde iyiyiz. Elimizden gelen neyse onu her zaman çiftçimiz için yapmaya hazırız. TKDK olsun, Tarım İl Müdürlüğümüz olsun herkes elinden geleni yapıyor. Kooperatifçilikte bir elin nesi var iki elin sesi var mantığı hareket ediyor ben kutluyorum ve yapılan çalışmalar için sizleri tebrik ediyorum” dedi.

 

Balıkesir Kooperatif Cenneti

 

Tarım İl Müdürü Kurtuluş Candan Balıkesir’de kooperatifçiliğin üs birliği olan HAYKOOP kooperatifçiliği önemini hep anlatıyor. Balıkesir’de 327 tane Tarımsal Kalkınma kooperatifimiz var. 24 Su ürünleri Kooperatifi,19 Sulama Kooperatifimiz var. Balıkesir kooperatif cenneti bir il.Bu kırsalda yaşayan çiftçilerimiz sayesinde. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum.Daha iyi hizmetlerle yol almayı temenni ediyorum ”dedi. Etkinliğe katılan TKDK İl Müdürü M.Zahid Döğdü ise etkinliğin hayırlı olmasını diledi. HAYKOOP Başkanı Özen, HAYKOOP olarak kooperatifçilik gününü sokakta kutlama kararı aldık. TKDK’dan en yüksek makine ekipman desteği alan Akçaköy kooperatifimizin aldığı makine ekipmanları da çiftçilerimizin burada görmesini sağlayalım istedik. Tüm kooperatifçilerimizin işlerinde kolaylık diliyorum” şeklinde konuştu. Kamil Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu