Gündemİlçe Haberleri

Körfez Bölgesi’nin Trafiği Sorununa Çözüm Arayışları

Körfez Bölgesi’nin Trafiği Sorununa Çözüm Arayışları

Vali Hasan Şıldak başkanlığında, Balıkesir Öğretmenevinde ikincisi gerçekleştirilen toplantıyla Körfez bölgesinin trafik sorunu ele alındı, çözümü için yapılacaklar değerlendirdiler.

İlin, özellikle yaz sezonunda nüfus artışı yaşanan, hem iç hem de Balıkesir ve Çanakkale illerini birbirine bağlayan Edremit İlçesinin, trafik sorunlarının çözülmesi hedefleiyorlar.

Vali Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Edremit Bölge Trafik İstasyon Amiri tarafından katılımcılara söz konusu bölgenin trafiği ile ilgili sunum yapıldı, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından da sorunların çözümüne ilişkin projeler konusunda bilgi verildi. Edremit İlçesinin Akçay, Güre ve Altınoluk Kavşaklarının yoğunluğa uygun olarak yeniden düzenlenmesi ve seçenekler ele alındı. Planlanan çalışmaların kısa, orta ve uzun vadede yapılacak şekilde değerlendirildiği yapılan sunumla ayrıntılı olarak açıkladılar.

Katılımcılarla karşılıklı fikir alışverişi şeklinde gerçekleştirilen toplantıda Vali Şıdak, bölgenin Balıkesir için çok önemli olduğunu belirterek, “Körfez bölgemizin Edremit İlçesi sınırları içerisindeki gerek şehir içi gerekse İzmir- Çanakkale bandındaki yaz aylarında karşılaştığımız trafik sorunları, sıkışıklıklar ve yetersizlikler üzerine ortak çalışmalar yapıyoruz. Bugün de burada hem bu yıl Haziran ayı sonuna kadar olan süreçte devreye sokabileceğimiz, hem de orta vadede yatırım gerektiren işleri konuşacağız. Planlanan ve yapacağımız çalışmalar acil olmasıyla birlikte umut verici. Edremit İlçemiz, körfez bölgemiz, bizim göz bebeğimiz, orada vereceğimiz her sınav bize artı veya eksi olarak yansıyacak. Hayata geçirilecek bu projeler bölge için çok önemli, ben şimdiden tüm kurumlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantıda, Ramazan ve Kurban Bayramları tatillerinde bölgeye gelen turist sayısında daha da artış olduğu da gündeme getirilirken, özellikle bu dönemde vatandaşların sorun yaşamaması için alınacak tedbirler de görüştüler.

Toplantıya Vali Şıldak başta olmak üzere Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Karayolları Bursa Bölge Müdür Vekili Mahir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanlığının trafik ve yollar ile ilgili Daire Başkanları ve Şube Müdürleri, Karayolları 141.Bölge Şube Şefi Şenol Kiraz, Edremit İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanı ile diğer ilgililer katıldılar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu