Gündemİlçe Haberleri

Körfez Trafiğini Rahatlatacak Proje

Körfez trafiğini rahatlatacak proje. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit İlçesi’nin Zeytinli, Altınkum ve Akçay Mahallelerini birbirine bağlayan Ülkü Yolu’nda sıcak asfalt serimine başlandığını duyudu. Yolun yaz sezonuna yetişeceğini müjdeledi.

Körfez trafiğini rahatlatacak proje. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ülkü Yolu’nda hazır olan zeminlerde sıcak asfalt serimine başladı.

 

Bir yandan Ülkü Yolu’nun yanındaki derede taş tahkimat ve dolgu işlemlerini yürütülüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bir yandan da yolu bir an önce bitirmek istiyor. Yaz ayında Körfez Bölgesi’nde pik yapan araç trafiğini rahatlamayı amaçlıyor.  Yücel Yılmaz, Tesisler Dairesi Başkanı Muhammed Vurmaz ile birlikte inceleme yaptı. İçerisinde bisiklet yolu, kaldırım ve aydınlatma direkleri bulunacak. 4 kilometre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki Ülkü Yolu’nda yeni halini alacak.

Yaz Sezonuna Yetişecek

Edremit bölgesinde kış nüfusu 200 bin, yaz nüfusu ise 1,5 milyona ulaşıyor. Trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Ülkü Yolu’nda kendi iş gücü ve öz kaynakları ile yol yapım çalışmalarına başladıklarını belirtti. Başkan Yılmaz, yolu yaz sezonuna kadar tamamlanacağını ve trafiğe açılacağını dile getirdi.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Fs 2

 

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölümü’nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi’nde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi’ne kıyısı var. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. Aynı zamanda İl, Kuzeybatı Anadolu’da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan’ın Midilli Adası’na komşudur.

2019 Yılı verilerine göre nüfusu 1.228.620’dir. Bundan dolayı İlin yüzölçümü 14.583 m²’dir. İlde km²’ye 82 kişi düşmektedir. Özellikle yoğunluğun en fazla olduğu ilçe, 254 kişi ile Karesi’dir. Bundan dolayı İlin denizden yüksekliği 145 metredir. 2016 yılında TÜİK verilerine göre 20 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1129 mahalle bulunmaktadır.

Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile ayrıca daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, kozak üzümü, ayvalık tostu, susurluk ayranı, saçaklı mantısı ve höşmerimi diğer bilinen yöresel ürünleridir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ilk jet üssü olan 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 6. Ana Jet Üs Komutanlığı Balıkesir’de bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu