GündemKöşe Yazıları

Körfez’de yaz canlılığı…

Balıkesir’in Edremit, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde tatil yoğunluğu başladı. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması ardından kamu ve özel sektörde çalışanlar yıllık tatillerini bayram tatili ile birleştirerek Körfez’e akın etmeye başladı. Körfez’de özellikle hafta sonları adım atacak yer dahi yok.

Bunun yanında Körfez’deki belediyelerin organize ettiği etkinlik ve festivallerde tatilcilere değişik alternatifler sunuyor. Mesela önümüzdeki hafta başlayacak olan Edremit’teki kitap Festivali, birbirinden ünlü yazarları, siyasetçileri ve sanatçıları ağırlayacak Edremit. Geçtiğimi haftasonu Ayvalık’ta Türkiye’de ilki gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Festivali, Patifest’te ilçe sosyal yaşantısına renk kattı. Burada da ünlü isimler sahne alarak hayranlarıyla buluştu.

Yine Akçay’da havacılık gösterileri düzenlenecek. Gökyüzü renklere bürünecek. Usta pilotlar birbirinden heyecanlı gösterilerini sunacaklar meraklılara.

Balıkesir tatil konusunda özellikle yerli turistlerin tercih ettiği yerlerden. Öyle çok lüks konaklama yerleri olmasa da butik tarzı otel ve pansiyonları oldukça güzel. Yani ben sadece yatayım, sonrasında her gün başka sahilde denize gidip gireyim diye tatile gelebileceğiniz bir yer. Geceleri de kordonları renkli. Heryer stantlarla dolu. Bunu isteyenler içinde türküler başta olmak üzere her türlü müzik zevkinize göre yerler bulmanız mümkün. Zaten özellikle haftasonu körfez ilçeleri nüfusu yüzbinlerden milyonlara yaklaşabiliyor. Turizm açısından zengin bir kent Balıkesir.

Sadece Edremit Körfezi değil, Erdek ve Bandırma’da turisleri çeken yerlerden Balıkesir’de. Tarihi yerleri, doğal alanları, gezip dolaşacak onlarca yer var. Onlarca güzellikle dolu. Bunun tanıtımı iyi yapılamasa da yerli turistler bunun farkında. Peki ya yabancı turistler. Yabancı açısından Antalya, Alanya, Kuşadası ve Bodrum ile yarışamıyor Balıkesir. Bunun içinde öncelikle Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne görev düşüyor. Daha fazla ve iyi tanıtım. Uluslararası fuarlar bunun yolu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu