Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Koronavirüs Belirtileri  Grip Belirtileri Gibi

Koronavirüs Belirtileri  Grip Belirtileri Gibi

Koronavirüs semptomlarının salgının ilk günlerindeki gibi grip semptomlarına benzediği belirtildi. Salgının ilk süreçlerinde görülen belirtiler olan ateş, öksürük, halsizlik gibi bulgulara neden olan koronavirüs enfeksiyonu yaz ayları ile beraber bağırsak ve mide problemlerini de açığa çıkardı. Şimdilerde ise corona virüs belirtileri ilk süreçteki haline dönerek grip semptomlarına benzer bulgularla kendisini gösterdiği bildirildi.

Bilim Kurulu Üyesinden Çarpıcı Değerlendirme

Sağlık Bakanlığı bilim kurulu üyesinden flaş corona virüs belirtileri açıklaması geldi. Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı açıklamada Covid-19 salgınına yakalanan vatandaşlarda yaz aylarında ateş, kuru öksürük ve solunum yolu bulgularının yanı sıra sindirim sistemi ve mide problemlerinin ortaya çıktığı ifade edildi.

Mevsim Geçişlerine Dikkat!

Kış aylarının gelmesiyle beraber ise bulgular sürecin ilk başında gösterdiği ateş ve öksürük ile kendisini gösteriyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, tarafından gelen açıklamaya göre; corona virüs belirtileri mevsimden mevsime değişim gösteriyor. Yaz aylarında sindirim sistemi problemlerinin de vakalarda gözlemlendiği vurgulanırken yapılan açıklamaya göre; havaların soğumasıyla beraber kişilerde yeniden ateş ve öksürük bulguları ağır basmaya başlıyor. Son dönemde öksürük daha da dikkatli olunması gereken bir bulgu olduğunun altını çizen İlhan, “Vatandaşlarımız daha önce kendisinde olmadığını düşündükleri bulgular varsa, ‘ben hiç daha önce bu kadar hasta olmamıştım, bu kadar eklem ağrım yoktu, bu kadar öksürüğüm yoktu’ gibi şikayetleri varsa, çevresinde de benzer şikayetleri olan ve aynı zamanda şüpheli temas ya da yakın temas öyküleri varsa doktora başvurmaları gerekir” diye konuştu.AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu