Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Koronavirüsün Güney Afrika Varyantı Balıkesir’de 

Koronavirüsün Güney Afrika Varyantı Balıkesir’de

 

Balıkesir’de Covid-19 salgını ve yeni vaka artışı hala sürüyor. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, son günlerde bu artışlarda özellikle mutasyonlu virüsün etkili olduğuna işaret ediyordu. Ayrıca, koronavirüsün İngiliz varyantının Balıkesir’in Kuzey ilçelerinde etkili olduğunun altını çiziyordu.

 

Mutant Virus

Ancak, edinilen son dakika bilgilerine göre uzmanlar, Balıkesir’de ki yeni vakaların bazılarında, Covid-19 virüsünün bir diğer varyantı olan ve benzer şekilde hızlı yayılan Güney Afrika varyantı tespit etti. Ayrıca,  Balıkesir’de Güney Afrika varyantı tespit edilen vakaların yurtta karantinaya alındığı belirtiliyor. Bilim insanlarının Covid 501.V2 adını verdiği Güney Afrika Varyantı, özellikle daha hızlı yayılması ile dikkat çekiyor.

Peki, Mutasyona Uğrayan Varyantlı Virüs Neden Tehlikeli?

Yapılan araştırmalarda, yeni tip corona virüs varyantlarının virüsü daha öldürücü hale getirdiğine dair bir bulguya rastlanmadı. Ancak bazı doktorlar yeni virüs varyantlarının baskın hale gelmesinin vaka sayılarında artışa neden olduğunu belirtiyor. Her ne kadar hastalığı şiddetlendirmiyor olsa da yeni tip koronavirüs varyantlarının bulaş riskini ve dolayısıyla ölüm oranını arttırdığı gözlemleniyor.

Hangi Virüs Varyasyonu Daha Hızlı Yayılıyor?

İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya varyantlarında görülen N501Y mutasyonu, virüsün daha hızlı yayılmasına destek oluyor.

Haber: Kamil Akyürek

Kamil Icin Ornekler 00001 Ilisik

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu