GündemTürkiye Gündemi

‘Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi’ Takvimi Planlandığı Gibi İşliyor

‘Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi’ Takvimi Planlandığı Gibi İşliyor

Toplumsal bağışıklığın kazanılması için hayata geçirilen strateji kapsamında, 14 Ocak’ta ilk doz aşının uygulandığı sağlık çalışanlarına ikinci doz aşıları bugün yapılıyor.

İkinci doz aşılama başlıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecinde toplumsal bağışıklığın kazanılması için belirlenen aşılama takvimi kapsamında, 14 Ocak’ta aşının ilk dozu uygulanan sağlık çalışanlarına ikinci dozların yapılmasına bugün başlıyor.

Mart sonuna kadar yaklaşık 5 milyona tamamlanıyor

Aşı temini kapsamında, 25 Ocak’ta 6,5 milyon doz ve 29 Ocak’ta da 3,5 milyon doz aşı Türkiye’de. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamaya göre, şu ana kadar Türkiye, yaklaşık 15 milyon doz aşıyı temin etti ve toplamda 100 milyon dozdan fazla aşı için anlaşmaları tamam. Bu ay 500-800 bin arası BioNTech aşısı gelecek ve bu firmadan alınacak aşı dozu miktarı mart sonunda 4,5-5 milyon olacak.

Aşılamada ikinci doz uygulaması başlıyor

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 14 Ocak’ta aşının ilk dozunun uygulandığı sağlık çalışanlarına ikinci dozlar bugün yapılıyor. Bakan Koca’nın yaptığı açıklamaya göre, bugünden itibaren 70 yaş üzeri ve cuma gününden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşlar, randevu alarak gidecekleri sağlık kuruluşlarında aşı yaptırılacak.

Şubat sonuna doğru öğretmenler aşılanacak

Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda kritik kamu hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesini sağlamak ve topluma örnek olunması amacıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın davetinin ardından, hafta sonundan itibaren başta kabine üyeleri olmak üzere üst düzey devlet yöneticileri aşılanacak. Şubat sonuna doğru öğretmenlere de özellikle yüz yüze eğitime geçilecek sınıflar için aşılama başlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu