GündemEğitimTürkiye Gündemi

KPSS Başvuruları Başladı

KPSS başvurusu nasıl yapılır merak ediliyor. KPSS başvuru ücreti ne kadar? KPSS başvuruları ile ilgili bilmeniz gerekenler haberimizde. 13-23 Mart tarihleri arasında KPSS başvuruları yapılacak ve sınav 21 Mayıs’ta gerçekleşecek. 

 

 

2017 KPSS başvuruları başladı. Peki KPSS başvurusu nasıl yapılır? KPSS başvuru ücreti ne kadar? Milyonlarca vatandaşın memur olma hayali ile girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları başladı. Adaylar KPSS başvuruları için haberimizde bulunan linke tıklamalılar. Açılan sayfaya TC kimlik numaranız ve ÖSYM şifreniz ile bilgilerinizi doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz. KPSS başvuruları 13-23 Mart tarihleri arasında gerçekleşecektir. KPSS lisans ise 21 Mayıs’ta yapılacak. KPSS başvurunu sistem üzerinden tamamladıktan sonra KPSS başvuru ücretini ödemeniz gerekmektedir. KPSS lisans başvuru ücreti ise 60 TL’dir. KPSS başvuru ücretleri 24 Mart’a kadar ödenmelidir. Başvuru ücretini ödemeyen adayların KPSS başvuruları geçersiz sayılacaktır.

 

KPSS başvuruları başladı

KPSS’ye girecek olan adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Bu nedenle adaylar, Sınava Giriş Belgelerinde yazılı “Sınav Saati”nden en az 1 saat önce sınava girecekleri binanın önünde hazır bulunmalıdır. Adaylar, sınav salonuna sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanı/TC Kimlik Kartı veya pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklardır. Yerine oturan aday ilgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı/TC Kimlik Kartı veya pasaportunu sırasının üzerine koyacaktır. Salondaki görevliler ilk iş olarak adayların tek tek kimlik kontrollerini yapacaklardır ve sınava giriş belgelerini toplayacaklardır. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak, üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kâğıtları ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete bulunan kutuların dağıtılmasını sağlayacaktır.

 

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların; 21 Mayıs 2017 Sabah oturumunun (Genel Yetenek ve Genel Kültür) ilk 100 dakikası ve son 15 dakikası içinde, 17 21 Mayıs 2017 Öğleden Sonra oturumunun (Eğitim Bilimleri) ilk 75 dakikası ve son 15 dakikası içinde 27-28 Mayıs 2017 Sabah ve Öğleden Sonra oturumlarında (Alan Bilgisi) ve ÖABT’de sınav süresince sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir. Sınav sonunda soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları toplanacak ve salon görevlileri tarafından koruma altına alınarak hemen paketlenecektir. Paketler hiçbir biçimde açılmayacaktır.

 

KPSS sınav takvimi

2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 21 Mayıs 2017, 27 Mayıs 2017 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacaktır. Adayların tümü, 21 Mayıs 2017 tarihinde sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir.

 

KPSS alan sınavları başvuru tarihi

2017-KPSS Alan Sınavları ( Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) başvuruları, 27-31 Mart 2017 tarihleri arasında alınacak olup ücret ödeme için son gün, 3 Nisan 2017 tarihidir.(iha)

 

KPSS başvurusu yapmak için tıklayınız

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu