Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemModa

Kraliyet Taşı: Safir

Kraliyet taşı olarak bilinen Safir, uzun yıllar göksel umut ve inançla bağlantılı görülmüştür. Günümüzde değerli taşlar arasında olan Safir, fiziksel ve duygusal birçok fayda sağlamaktadır

 

Kraliyet Taşı: Safir

Kraliyet Taşı: Safir çoğu insan mavi bir taş düşünmektedir. Safir, mavi genel olarak mavi renkte bilinse de yeşil, beyaz, siyah, mor, pembe ve sarı gibi birçok renkte de bulunmaktadır. Bir safirin değeri rengiyle çok alakalıdır. Ayrıca derin, canlı kraliyet mavisi safirler en değerlileri arasındadır.

Görkemli ve kutsal Safir, tüm göksel renkleriyle, bir bilgelik ve kraliyet, kehanet ve İlahi lütuf taşıdır. Sonsuz kutsal şeylerle ilişkilendirilmektedir ve neredeyse her dinin tarihinde yer almıştır. Ayrıca değerli taş olarak kabul edilmektedir. Antik ve ortaçağ dünyası için, gök mavisi Safir, göksel umut ve inancın yüksekliğini simgelemektedir.

Safir nedir?

Safir, kraliyetle ilişkili bir değerli taştır. Bolluğu, bereketi ve yaşamın hediyelerini çektiğine inanılmaktadır. Negatif enerjilerden korunmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca, zihni sakinleştirmek, sezgiyi güçlendirmek ve ruhsal berraklığı davet etmek için kullanılmaktadır.

Safirin özellikleri nelerdir?

Renk: Mavi

Çakrası: Altıncı çakra (Ajna / Üçüncü Göz Çakrası)

Numarası: 6

Gezegeni: Ay, Satürn

Zodyak burcu: Terazi, İkizler

Elementi: Ağaç

Bulunduğu bölgeler: Myanmar, Çek Cumhuriyeti, Brezilya, Kenya, Hindistan, Sri Lanka, Avustralya, Tayland, Kanada, Madagaskar

Anlamı ve kullanım alanları

Safir, romantizmle bağlantılıdır ve genellikle nişan yüzüklerinde kullanılmaktadır. Özellikle mavi safirin boğaz çakrasıyla bağlantısı bulunmaktadır. Aynı zamanda ifade biçimini güçlendirebilmek için kullanılmaktadır. Kraliyet mavisi safir ayrıca üçüncü göz çakrasını harekete geçirir. Ayrıca düşünceleriniz ve duygularınız için kendi sorumluluğunuzun daha fazla farkında olmanıza yardımcı olacaktır.

Renklere göre anlamları
  • Siyah safir, kişinin kendi sezgilerine olan güvenini geliştirir. Koruyucu ve topraklayıcıdır, kaygı ve üzüntüyü giderir ve iş hayatında şans getirir.
  • Yeşil Safir, sadakat ve bütünlük bilincini geliştirir. Başkaları için olan şefkati teşvik eder, vizyonu uyarır ve uykuda görülen rüyaları hatırlamayı sağlar.
  • Turuncu Safir, sevgi dolu yaratılışın bilgeliğini kalpten dünyaya getirir. Kişinin yaratıcılığını, duygusallığını ve maneviyatını birleştirir. Sanatçıların, yazarların ve şarkıcıların tılsımıdır.
  • Pembe Safir, esnekliğin bilincini geliştirir. Duyguları uyarır ve sevgiyi, bağışlamayı ve geçmişin serbest bırakılmasını teşvik eder. Kabulü ve kalbin gücünü onurlandırır.
  • Mor Safir, ruhsal uyanışın bilincini geliştirir. Meditasyona teşvik eder, Taç Çakrayı açar ve Kundalini’nin engellenmeden yükselmesine izin verir. Birlik ve barışı davet eder.
  • Beyaz Safir, kişinin ruhsal yolundaki zorlu engellerin üstesinden gelmek için ihtiyaç duyduğu içsel kararlılığı sağlayarak, bilgeliği ve ruhun gücünü geliştirir. Zihne netlik ve daha yüksek bir rehberlikle iletişimi sağlar.
  • Sarı Safir, bilgelik ve refah getirir. Sadece finansal bolluğu getirmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kişinin hedeflerine ve emellerine yaratıcı bir şekilde odaklanması ve tezahür etmesi için solar pleksus aracılığıyla içsel iradeyi uyarır.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Referans: www.crystalvaults.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu