EkonomiGündemTürkiye Gündemi

Kripto Para Düzenlemesi Meclis’e Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün mesaisine yeniden başlıyor.

Kripto Para Düzenlemesi Meclis’e Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün mesaisine yeniden başlıyor. Meclis’in gündeminde, kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin bu hafta sunulması bekleniyor. Ayrıca, enerji verimliliğini artıracak kanun teklifi ile turist rehberlerine yönelik düzenleme de ele alınacak.

TBMM Genel Kurulu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla verdiği aranın ardından haftalık çalışmasına bugün başlayacak.

Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, haftalık çalışmada ele alınacak. Teklife göre, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgaz, Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilecek.

Kripto Para Düzenlemesi Meclis'E Geliyor
Kripto Para Düzenlemesi Meclis’E Geliyor

Yaklaşık 30 maddelik teklifle kripto varlıkların hukuki tanımı yapılacak ve varlıkların ihraç, dağıtım ve alım satımını yapanların uyacakları kurallar belirlenecek.

Meclis’in gündemine gelmesi beklenen diğer bir düzenleme ise İçişleri Bakanlığınca hazırlanan teklif olacak. Ruhsatsız silah kullanımına verilen cezanın artırılması, silah parçalarının satılmasının engellenmesi gibi konular teklifte yer alacak.

Turist Rehberliği Meslek Kanunu teklifi de gündemde bekleyen bir diğer düzenleme. Teklife göre, yabancı dil yeterlilik belgesi koşulunu yerine getiremeyenlerin diğer şartları yerine getirmeleri halinde Türkçe turist rehberi olabilmesi sağlanacak.

Kripto Para Düzenlemesi Meclis'E Geliyor
Kripto Para Düzenlemesi Meclis’E Geliyor

Ayrıca, Genel Kurul’un gündeminde yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulmasıyla ilgili düzenlemeler de bulunuyor. Teklife göre; denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek.

Bugün ve yarın Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu