GündemEkonomi

“KRİZDE ALTIN DEĞER KAZANIR”

Kuyumcu İsmail Kırtıl, altının güvenli bir yatırım aracı olduğunu söylerken vatandaşları da sahte altına karşı uyardı.

Kırtıl, “Altının fiyatı bellidir. Onun altında satış olmaz” dedi.
Altının her dönem dolardan da emlaktan da daha fazla prim yaptığını söyleyen Kuyumcu İsmail Kırtıl, “Altın dünyadaki ekonomik krizden etkilenir. Böyle dönemlerde de altın değer kazanır” dedi. Vatandaşları sahte altınlara karşı uyaran Kuyumcu İsmail Kırtıl, internetten altın satışlarını onaylamadığını söyledi.

“İNTERNETTEN ALTIN ALINMAZ”

İnternetten altın alışverişini sağlıklı bulmadığını söyleyen Kuyumcu İsmail Kırtıl, “İnternetten alışveriş yapmayı pek sağlıklı bulmuyorum. Bire bir görerek altın almak da fayda var. Ancak bankalarda altın hesabı açılabilir. Ama internetteki altın satışlarında dolandırıcılık faaliyetleri olabilir. 50 liraya altın olmaz. Onlar hep sahte. Altının uluslararasında bir fiyatı var. O fiyat üzerinden satılır. Bu üç kuruş eksik üç kuruş fazla olur. Hiçbir zaman öyle üçkağıt olmaz. 50 liraya altın olmaz” dedi.

“10 YIL ÖNCE 30 LİRAYDI BUGÜN 270 LİRA”

Altın satışlarının düştüğünü söyleyen Kırtıl, “Bundan 10 yıl önce altının gramı 30 liraydı. Günümüzde ise 270 lira. Geçmişten günümüze altın satışlarına bakacak olursak. Oldukça düşük diyebiliriz. Çünkü insanların alım gücü düştü. Özellikle işçilerin, memurların alım gücü düştü. Bu nedenle insanlar altından yavaş yavaş uzaklaştı. Bu nedenle bütün kuyumcuların ciroları düştü. Yani işler eskisi değil. Yalnız bizim sektörde değil bütün piyasa bu durumda” ifadelerini kullandı.

“ÇEYREK ALTIN TERCİH EDİLİYOR”

Günümüzde çeyrek altının tercih edildiğini söyleyen Kuyumcu İsmail Kırtıl, “Günümüzde en çok tercih dilen çeyrek altın, Ata Lira bir de 22 ayar bilezik satışı oluyor. Çeyrek altın satışları da azaldı. Artık gram altına düştü” dedi.

SAHTE ALTINA DİKKAT!

Kuyumcu İsmail Kırtıl, “Sahte altın sesinden ve renginden belli olur. Herhangi bir kuyumcu baktığı zaman altının sahte olup olmadığını hemen anlar. Vatandaşlar ise sahte altın almamaya dikkat etmeliler. Onun için vatandaşlar altını mutlaka bildikleri tanıdıkları yerden almalılar. Vatandaşlar gidip de pazardan altın almayacak. Alınacaksa da o altının sahte olduğunu bilecek” şeklinde konuştu.

“EN ÇOK ALTIN PRİM YAPIYOR”

Altının çok prim yaptığını söyleyen Kuyumcu Kırtıl, “10 Yıldır en çok prim yapan altın. Altın dolardan da emlaktan da daha fazla prim yapıyor. Ama bu ömür boyu böyle olur mu bilemem. Altına yatırım her zaman vatandaşa kazandırır. Dünyada ekonomik kriz olduğu müddetçe altın değer kazanır. O nedenle de altın fiyatları yükseldi” dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu