GündemSiyaset

‘‘KRİZİN FATURASINI EMEKÇİ ÖDEMESİN’’

Emek Partisi İl Başkanı Mehmet Cemil Tosunoğlu, ekonomi politikalarıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında ‘’Krizin faturası emekçiye kesilemez’’ dedi. Tosunoğlu’nun gündeminde yerel seçimler de vardı.

Ekonomik gidişat hakkında bazı çıkarımlarda bulunan ve alınacak önlemlerle ilgili bilgi veren Emek Partisi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Cemil Tosunoğlu yaptığı açıklamada; ‘‘ Yeni Ekonomik Program’da 2019 yılı için işsizlik oranı “hedefinin” yüzde 12,1 olarak belirlenmiş olması, işsizlikte ciddi bir artış yaşanacağının iktidar tarafından da kabullenildiğini gözler önüne seriyor. Emekten yana olan tüm güçleri, temel talepler ekseninde ortak bir mücadele platformu oluşturmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Ekonomik krizi ortaya çıkaran emek düşmanı, halk düşmanı yeni-liberal politikalara derhal son verilmeli; sermayedarların değil emekçilerin ve halkın çıkarlarını esas alan politikalar uygulanmalıdır. Temel tüketim maddelerine gelen zamlar derhal kontrol altına alınmalı, fiyatlar dondurulmalı, enflasyon karşısında eriyen ücretlere ek zam yapılarak kayıplar telafi edilmeli, asgari ücret insanca yaşanacak bir düzeye yükseltilmelidir.

BALIKESİR NASIL BİR BELEDİYE İSTİYOR?

Başkan Tosunoğlu yerel seçimlere yönelik şu açıklamaları yaptı; ‘‘Ülkenin içinde bulunduğu bu olumsuz koşullarla beraber yaklaşan yerel seçimlere yönelik de Balıkesir’in yaşadığı sorunlar ancak ve ancak; sosyal, halkçı, emekten yana bir belediyecilik anlayışıyla çözülebilir. Bu bağlamda; Yapılacak projelerin, alınacak kararların halka danışıldığı demokratik bir yerel belediyecilik anlayışının yaşama geçirilmesiBelediye hizmeti veren tüm işçi ve emekçilerin kadrolu istihdamının sağlanması ve bu yapılırken liyakatın esas alınması gerekir.’’ Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu