Gündem

KUCAKLAYICI RESEPSİYON

Cumhuriyet Resepsiyonu Öğretmenevinde yapıldı. Karma bir katılım sağlanan resepsiyon da bir ilk yaşandı.

Hayırseverler, başarılı sporcular, Balıkesir’de son bir yıl içerisinde en fazla kitap okuyan vatandaşlar, Balıkesir’de öğrenim gören yabancı öğrenciler, muhtarlar, iş adamları, esnaflar, AFAD ekipleri, PTT çalışanları, orman yangınları ile mücadelede çalışan ekipler, zabıta ekipleri, tarım işçileri, koruyucu aileler, sevgi evlerinde kalan çocuklar, gönül elçileri , şehit ve gazi aileleri ile verilen resepsiyon kucaklayıcı bir görüntü verdi.

RENKLİ RESEPSİYON’DA COŞKU

Cumhuriyet’in 95. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen Geleneksel Cumhuriyet Resepsiyonu, her kesimden geniş bir katılımla gerçekleşti.

Resepsiyonda ilk kez karma bir katılım olması dikkat çekti. Cumhuriyet resepsiyonunda, askeri ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanında öğrencilerde yer aldı.Güzel Sanatlar Lisesi tarafından sunulan müzikli dinleti beğeni ile program sonuna kadar özel eserler sundu. Öğretmenevinde düzenlenen resepsiyonda Vali Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı tebrikleri kabul ederek gelen davetlilerle tek tek tokalaştılar. Öğretmenevinde düzenlenen resepsiyona askeri ve mülki erkan, kamu, kurum ve kuruluş yöneticileri, hayırseverler, başarılı sporcular, Balıkesir’de son bir yıl içerisinde en fazla kitap okuyan vatandaşlar, Balıkesir’de öğrenim gören yabancı öğrenciler, muhtarlar, iş adamları, esnaflar, AFAD ekipleri, PTT çalışanları, orman yangınları ile mücadelede çalışan ekipler, zabıta ekipleri, tarım işçileri, koruyucu aileler, sevgi evlerinde kalan çocuklar, gönül elçileri ile şehit ve gazi aileleri katıldı. AFAD, AKUT ve orman yangınları ile mücadele eden ekipler, resmi üniformaları ile resepsiyona katılım gösterdiler.

YAZICI ‘‘BİRBİRİMİZE KENETLENMELİYİZ’’

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Ersin Yazıcı, ‘‘Çok zor şartlarda ve büyük bir özveri ile atalarımızın ve şehitlerimizin bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşamaya devam edecek. Önemli olan dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de aynı birlik, beraberlik ve kardeşlik duygumuzu pekiştirerek, birbirimize kenetlenerek bu milli birliği, milli ruhu, hep beraber göstermeliyiz. Bizi bugünlere ulaştıran, bu toprakları bize vatan yapan tüm ecdadımızı, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz’’ dedi. T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğretmenleri ve öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisinin ardından Vali Ersin Yazıcı, Türk Anneler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zekiye Seferbey ile birlikte Cumhuriyet pastasını kestiler. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu