Köşe Yazıları

Küçük Bir Sorunu Bile Dağ Gibi Yapmak

Küçük Bir Sorunu Bile Dağ Gibi Yapmak

Yaşadığımız her olumsuz olayı strese bağlıyoruz oysaki araştırmalar stres işsizlik, maddi sorunlar, iş ev okul değişikliği, boşanma gibi hayat olaylarının stres faktörlü olmadığını gerçeğin günlük yaşamdaki küçük görülen olaylara, durumlara olumsuz yaklaşımın daha kalıcı ve sinsi strese sebep olduğu yönünde.

Eskiler düşünsel anlamda olumsuzluklara karşı daha dirençli. Şimdiki zamanda günümüz gençlerini de ele alırsak küçük bir sorun bile dağ gibi büyük tepeler oluşturuyor gözümüzde öyle değil mi? Rahatlıkla çözebileceğimiz sorunlar zihnimizde öylesine büyüyor ki, altında ezildiğimizi, yetersiz kaldığımızı düşünmeye başlıyoruz.

Ne Yapılabilir?

Öncelikle sizde strese neden olan durumları tespit edin. Mutlaka kendinize zaman ayırın. Zaten bu durumu fark etmek için bile olsa, zaman ayırmanız gerekir. Yakınlarınızın olumlu uyarılarını ve önerilerini dinleyin. Müzik dinleyin. Rahat kıyafetler giyin. Mutlaka yürüyüş ve egzersiz yapın. Dengeli beslenin, ağır yiyecekler yerine sebze veya meyve tüketin. Gürültüsüz sakin ortamları tercih edin. Sevdiklerinizle zaman geçirin. Sizi üzen kişi ve olaylardan uzak durmaya çalışın. Ailenize zaman ayırın. İşlerinizi aksatmayın, sıraya koyun ki zamanı iyi kullanarak zaman stresini yönetin. Uykunuza ve dinlenmenize önem verin.

İlgili Makaleler

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu