GündemSiyaset

KÜÇÜK ESNAF ve VATANDAŞIN FATURASI NE OLACAK?

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin yazılı bir açıklama yaparak, yüzbinlerce insanın merak ettiği soruyu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Corona Virüs salgınına karşı açıklanan tedbirleri değerlendiren CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin, alınan tedbirlerin içerisinde kepenk kapatan küçük esnafın borçlarının ve eve kapanması istenen vatandaşın faturalarının olmamasının can yakıcı bir eksiklik olduğunu ifade etti.CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:Tüm dünyada kitlesel ölümlere sebep olan Coronavirüs’e karşı, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin alacağı tedbirleri açıkladı. Bu tedbirlere baktığımızda ilk bakışta göze çarpan sanayicinin ve inşaatçıların ağırlığı oldu. Yani tedbir paketinin 10.maddesinde şöyle bir ifade var: 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarını yüzde 80’den yüzde 90’a çıkartacak, asgari peşinatı yüzde 10’a düşüreceğiz. Allah aşkına, bu neyin tedbiridir? Bunu buraya hangi müteahhit koydurmuştur? Ülke olarak, herkesi zorunlu olmadıkça evden çıkmamaya çağırıyoruz. Ama bu kadar insanın evde kaldığı süre boyunca nasıl geçineceğine dair en ufak bir katkı vermiyoruz. Gıda, temel ve tıbbi ihtiyaçlara dair bir destek yok. Bireysel faturalara dair bir erteleme yok. Eve kapattığınız küçük esnafın kirası, stopajı, vergisi aynen devam ediyor. Onlara ilişkin en ufak bir düzenleme yok. Beyannamelerin derhal ertelenmesi gerekiyor. Bu salgın geçer, ama gerçek anlamda ekonomik tedbirler alınmazsa ülkemiz maalesef tarihte eşi görülmemiş bir krize girer.

BASKİ BORÇLARI ERTELESİN!

Örneğin, CHP’li büyükşehir belediyeleri vatandaşın su borcunu ertelediğini, kapalı sayaçların aktif hale getirildiğini açıklıyor. Biz bunu ulusal bir eylem planı olarak görmek isterdik. İnsani bir ihtiyaçtır. Ve insan hayatını kasteden küresel bir salgın vardır. Beklerdik ki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de borçları ertelesin. Ama BASKİ kalktı, ben borcumu tahsil ederim dedi, bunun için vezneye kadar gelmeyin, ben size mobil araç gönderirim diye mesaj attı. Allah aşkına bu mudur mücadele?

Siyasi bir eleştiri yapmayalım hep birlikte bu salgına karşı mücadele edelim diyoruz. Ama daha dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzından “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözleri tekrar edilirken, insanların hayatına kast eden bir salgına karşı en temel ihtiyaç olan suyun AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından böylesi bir salgında bile paralı satılması ve hatta sırf borcu tahsil etmek için mahalleye mobil araç gönderilmesi hangi vicdana sığar?

Umarız bu yanlıştan bir an evvel vazgeçilir. Ve ulusal seferberlik, milletimizce dayanışma duygusuyla hızlıca zafere ulaşır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu