Gündemİlçe Haberleri

KÜÇÜKKÖY’DE SEZONA ERKEN HAZIRLIK

KÜÇÜKKÖY’DE SEZONA ERKEN HAZIRLIK

 

Tarihi sokakları, eşsiz mimarisi ve zengin kültürüyle her geçen gün bilinirliğini arttıran Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi’nde çevre yolları bağlantılarının yapılmasına başlandı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Türkiye’de butik turizm konseptinde gözde beldeler arasında ilk sıraya yükselen Küçükköy’de kış mevsimi bastırmadan yol ve kaldırımların yenilenmesi, çevre yolları bağlantılarının yapılması için teknik ekibiyle birlikte yerinde incelemelerde bulunup start verdi.

 

Gelecek Sezonun Hazırlığı Şimdiden Yapılacak

Kesme taşlı sokakları, Arnavut kaldırımları, kırmızı kiremitli çatıları, güler yüzlü insanlarıyla Kuzey Ege’nin nostaljik beldesi Küçükköy’ün sokaklarında, sanat, kültür, edebiyat, heykel, el sanatları ve efsane Boşnak böreğiyle adını duyurmaya başladığını belirten Başkan Ergin gelecek sezonun hazırlığını bugünden tamamlayacaklarını duyurdu.

Ayvalık Belediyesi Küçükköy hizmet binası çevresinde başlatılan çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğü teknik ekibiyle birlikte inceleyen Başkan Ergin, “Küçükköy mezarlık yolu, Çanakkale-İzmir karayolu, Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler atölyesi ve eski hastane yolu mahalle girişine kadar bağlantıları tamamlamayı planladık ve kısa sürede yaşama geçirdik. Kışın ağır koşulları başlamadan önce çalışmaları tamamlayıp gelecek yaz sezonuna yetiştireceğiz” dedi.

 

BASKİ İle Ortak Çalışılıyor

Özgün görsel zenginliğin korunması amacıyla çalışmalarda tarihi granit taşı kullanılmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Ergin altyapı çalışmalarında BASKİ ile ortak çalışma içinde bulunduklarını söyledi.

Küçükköy’ün günümüze kadar bozulmadan gelen dokusunun korunmasının öncelikli hedefleri olduğunu ifade eden Başkan Ergin, “Yapım çalışmaları öncesinde altyapı çalışmaları neticesinde yolun tekrar bozulmaması için, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BASKİ ekiplerinden destek istedik. Hatları yeniden döşediler ve ekiplerimiz de yol yapım çalışmalarına başladı. Kış dönemi süresince çalışmalarımızın  aralıksız sürmesini planladık. Bu süre zarfında sokaklarımızda trafiğinin açık olmasına özen göstereceğiz. Bu çalışma tamamladığında Küçükköy’e bir farklı anlam katacağımızı düşünüyorum. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu