GündemEkonomiÖzel Haberler

Küçüksan Bu Krizde Önemli Bir LOJİSTİK DESTEK

Covid-19 (koronavirüs) salgını ile ilgili Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamada bulunan KÜÇÜKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sakbaş sanayi esnafı olarak bu kriz döneminde önemli bir rol oynadıklarını ifade etti.

Sakbaş, “devletimizin açıkladığı tüm tedbirleri doğru buluyor ve dikkatli bir şekilde uyguluyoruz. Balıkesir’de gerek valilik olsun, gerek Belediye Başkanlarımız olsun, gerekse Sağlık müdürlükleri olsun sürekli iletişim halindeyiz. Bu tedbirleri uygularken de sanayi esnafı olarak üretimin devamlılığı açısından önemli olan araç-gereçlerin bakımını sağlama noktasında dikkatli olmaya çalışıyoruz” dedi.

TEHLİKENİN FARKINDAYIZ

Dünya genelinde etkili olan Covid-19 (koronavirüs) tehdidinin farkında olduklarını ifade eden Sakbaş, “Küçüksan olarak, bu tehdidi bertaraf etmek için alınan tedbirleri yakından takip ediyor ve hemen uyguluyoruz. Bu çerçevede ilk etapta kendi idari binamızda, Toplu yaşam alanlarında, camilerimizin olduğu yerler ve bankaların olduğu yerlerde ilaçlamamızı ve dezenfeksiyonumuzu yaptırdık” dedi.

1111

BELEDİYELER DESTEK OLUYOR

Yerel yönetimlerin özellikle dezenfeksiyon çalışmalarında kendilerine önemli destek sağladığını belirten Sakbaş, “ Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, karesi belediye başkanımız Dinçer Orkan ve Altıeylül belediye başkanımız Hasan Avcı her türlü desteği veriyorlar sağ olsunlar. Onlar sayesinde dezenfeksiyonlamamızı düzenli olarak yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“KAPATIN DEME LÜKSÜMÜZ YOK”

İşyerini kapatma konusunda sanayide her işletmenin kendi adına karar verdiğini ifade eden Sakbaş, “, iş yeri kapatılma noktasında genel anlamda insanlar önlemlerini kendi çaplarında alıyorlar. Bizim Küçüksan olarak işyerlerinizi kapatın deme gibi bir lüksümüz yok, devletimiz bununla ilgili bir karar alırsa uyarız onun haricinde mecburiyetten işyerlerini açmak isteyenler için ve esnaf için şunu dile getirdik ‘Bize bilgi verin, biz dezenfeksiyonu yapalım’ dedik.

DEVLET DESTEĞİ FAYDALI OLDU

Sanayi sitesi esnafının bu krizde oynadığı önemli bir rol olduğunu belirten Sakbaş, “işin aslına bakarsanız üretimin devamlılığı açısından Sanayi esnafı olarak araç-gereçlerin bakım ve onarımı de bir gereklilik. Bu bağlamda tamamen kapalı olmak yerine tedbirlere azami şekilde uyupta halen hizmet veren esnafımız var. Bu esnaflarımızın çoğu devletin desteklerinden yararlanmaya başladı. Yarım zamanlı çalışmalar oluyor. Bu şekilde üretimi aksatmadan devletimizin önlemlerine de aslında bir nevi uymuş olduk.

ESNAFIMIZ DİKKATLİ

Açıklanan tedbirler noktasında esnafın dikkatli olduğunu belirten Sakbaş, “Sanayide genel olarak bir sıkıntı görmüyorum. Sürekli esnaf içinde olduğum için,  sosyal mesafeyi bizim insanımızın bilinçli uyguladığına şahit oluyorum. Esnafımız kendini kolluyor. Büyük işletmelerde araç bakımı ile yapılan işlemlerde sayı ile araç alıyorlar 5 lifti varsa 5 araç mesela, fazlasını almıyor. Zaten belirli bir mesafe var.

ÜRETİMİN DEVAMI ŞART

Savaş halinde dahi, ülkenin yeterlilik açısından üretimin şart olduğunu belirten Sakbaş, “bu üretim zincirinde öncelikle gıda, sonra da ulaşım geliyor. Araç gereç noktasında, bunların bakım ve onarım noktasında bizim olduğumuzu düşünüyorum. Sokağa çıkma yasağının birçok esnafı etkileyeceğini düşünüyorum, hepimiz zor bir zamandan geçsek te, bir anda fabrikaların kapanması, bir anda insanların işsiz kalması, her ne kadar şu anda fabrikalar işçilerin maaş ve sigortalarını ödeyebiliyor olsa da, o süreçte kapanma sürecinde daha zor günler yaşarız diye düşünüyorum. Son olarak Balıkesir’e mesajım ‘Sağlığımız için, geleceğimiz için daha da güçlenebilmemiz için, Balıkesir evde kal, Türkiye evde kal’ şeklinde konuştu.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu