GündemEkonomiGörüntülü Haberler

KÜÇÜKSAN MALINA SAHİP ÇIKACAK

S.S KÜÇÜKSAN İşletme Kooperatifi 2017 yılı mali Genel Kurulu Sanayi sitesi içerisinde bulunan Grand düğün salonunda gerçekleşti. Dün yapılan genel kurulda site içerisindeki açık araziler, yapı kullanım hakları, kar payı dağıtımları gelir ve giderler konuşuldu, kararlar alındı.

“PARA KASADA”

İşletme kooperatifine ait olan yerlerin kira bedelleri ve karşılığında para dağıtım işlemi genel kurulda gündeme geldi. “Para Kasada” diyen Küçüksan Başkanı Ahmet Sakbaş, kurban bayramı öncesine kadar bu paraların dağıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.

KÜÇÜKSAN İŞLETME KOOPERATİFİ GENEL KURULU YAPILDI

KÜÇÜKSAN’a ait ortak alanların kullanımı ile ilgili olarak Ahmet Sakbaş “Sundurma baraka, korkuluk, gölgelik, saçak gibi yerlerden para istemiyoruz. Ancak kiraya verilen açık alanlardan kira bedeli alacağız” dedi. Kooperatife ait açık alanlardan metrekaresini geçen yıl mali genel kurulda alınan kararla 3tl den kiralamaya verildiğini hatırlatarak ticari alanlarda depo olarak kullanılan yerde elektrik ve su olmadığını söyledi ve toplu malzeme alanı olarak buraların verildiğini ifade etti.

“Açık çalışma alanları ile ilgili önerge sunulan genel kurulda site içerisinde kooperatife ait olup açık alanlardaki kira sözleşmelerinde belirlenen miktarlar dışındaki müdahalelerin önlenmesi ve yapılmış bulunan imalathanelerin kaldırılması için hukuki sürecin başlatılması için kooperatif yönetimine yetki verildi. Sundurma alanlarının işgal sayılmaması ve 01.07.2018 yılı itibarı ile haksız işgal teminatı alınmamasına, kooperatife ait işgal edilen 500 metrekareye kadar olan açık arazi işgallerinden bu alanları işgal edenlerden faydalananlardan metrekaresi aylık 3tl brüt bedel üzerinden 500 metrekare üzerindeki arazi üzerindeki işgallerden faydalananlardan metrekaresi 1tl brüt bedel üzerinden kira ve haksız işgal bedeli teminatı alınmasına karar verildi.”

“SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE”

İşletme kooperatifine geçen KÜÇÜKSAN işyeri içindeki kanalizasyon sorunu, su patlağı vb işlerin fatura karşılığında yapıldığını söyledi. Hırsızlık olaylarının kalmadığını ve bu konuda gerekli çalışmaların gerçekleştirildiğini söyledi.1 nolu Vahdet camiye abdesthane açtıklarını belirtti. Araç ve ekipmanların bakımı gerekli olan işlemlerinin düzenli olarak yürütüldüğünü ifade etti.

YAPI KULLANIM HAKLARI

Sakbaş ayrıca, İmar barışı ile ilgili olarak yapı kullanımları olmayan KÜÇÜKSAN binası ve Camilerin olduğu yerlerin yapı kullanımlarının alınması için ortaklardan yetki istedi. KÜÇÜKSAN’a ait olan ancak yola doğru olan taşmalarla ilgili olarak bir çalışma yapacak olan KÜÇÜKSAN yapı kullanma problemi olan işyerleri içinse görüşmeleri yaptık ortaklarımızla birlikte gerekli başvuruların doğru yapılması için öncü olacağız ifadelerini kullandı.

“PARA KASADA”

İşletme kooperatifine ait olan yerlerin kira bedelleri ve karşılığında para dağıtım işlemi genel kurulda gündeme geldi. “Para Kasada” diyen Küçüksan Başkanı Ahmet Sakbaş, kurban bayramı öncesine kadar bu paraların dağıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.

KÜÇÜKSAN ortaklarına kar payı dağıtılacak.2018 yılının sonuna kadar dağılımı yapılacak. KÜÇÜKSAN Başkanı Ahmet Sakbaş kurban bayramı öncesine kadar bu dağılımı gerçekleştiririz diye tahmin ediyorum dedi. 31.12.2018 tarihine kadar kar payı dağıtımının yapılabileceği tutanağa geçildi.

KAR DAĞITIMI

“Kar payı dağıtımı demiştik bunun anlamı gelir gider dağılımı. Bilançolarımızda 4milyon 401bin 843 lira gelir ve gider farkı var. Ortaklarımıza bu gelir ve gider dağılımı ile ilgili bir kar payı maddesi koyduk. Bu payı dağıtırken toplam bin 39 payını burada hisseli olanlar bir temsilci seçecekler. Bu paranın tamamını dağıtmıyoruz. Bu para dağılacak ancak Kooperatifimizin ana sözleşmesine göre bir payı sizler adına Küçüksan da duracak. Şirketlerde kesinti olmayacak şahıslarda ise yüzde 10 stopaj kesintisi söz konusu. Tahmini olarak kişi başı 3b in 200 civarında bir kar payı dağılımı yapacağız. Parayı verme işlemi ise elden değil banka üzerinden gerçekleşecek herkesin hesaplarına geçecek. Ortaklarımız arasında geçmiş dönemlerden borcu olanlar var. Bu borç kesildikten sonra arda kalan parayı hesaplara yatıracağız. KÜÇÜKSAN’ın kasasında 500bin lira gibi bir rakam kalacak.”

KÜÇÜKSAN FAALİYETLERİNİ ANLATTI

KÜÇÜKSAN Başkanı Ahmet Sakbaş görev yaptıkları süre içinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri KÜÇÜKSAN ortaklarına anlattı. Kira gelirlerinin aylık ortalama 280.000 tl olduğunu belirten Sakbaş aylık personel ücretinin 85.000tl olduğunu ve sigorta ödemesininde 34.000tl olduğunu açıkladı.Kooperatifin mal varlığı ile ilgili olarak belediyeye 350.000 tl ödeme yapıldığını duyurdu.Genel kurulda konuşan Başkan Sakbaş, sitenin altyapı hizmetleri,yol-asfalt-kaldırım vb tamirlerini kooperatife ait olan araç ve gereçlerle giderildiğini kendi personellerini kullandıklarını belirtti.Çevre düzenlemesi,ağaçlandırma,çimlendirme,ortarefüj bakım onarım,yaya geçit çalışması ve yeşil alan çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti.

DOĞALGAZ ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

KÜÇÜKSAN da doğalgaz çalışması sürüyor.Kooperatfe ait araziye baz istasyonu kurulduğunu belirten Sakbaş bir yol katettik ve bundan sonraki dönemde önümüzdeki sorunları çözmenin gayretinde olacağız”dedi.Başkan Sakbaş, işletme kooperatifimizin 2017 yılı mali genel kurulunun hayırlı olmasını diliyorum diyerek önümüzdeki dönemde vereceğiniz destek ve kurulda alacağımız kararlarla çalışmalarımızı yürüteceğiz”şeklinde konuştu.HABER: Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu