GündemEkonomi

KULA İPİ GÖĞÜSLEDİ

Balıkesir Ticaret Odası Seçimleri, Ticaret Odası üyelerine ve şehrin dinamiklerine heyecanlı bir gün yaşattı. BTO nun Avlu’daki yeni binasında yapılan seçimlerde Mavi listenin sahibi Rahmi Kula, 18 meslek komitesinin tümünü alarak yeşil listeye karşı ezici bir çoğunlukla güvenoyu aldı.

‘Birleştirici olacağız’

Seçimlerin açıklanmasıyla birlikte ekibi ile beraber çıkışa yönelen Rahmi Kula, BTO kapısı önünde ilk açıklamasını yaptı. Kapıda alkışlarla karşılanan Rahmi Kula’nın oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. ‘Herkese teşekkür ediyorum’ diyerek sözlerine başlayan genç Başkan Kula, ‘Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum’ dedi. Rahmi Kula’nın ilk mesajı: ‘Birleştirici olacağız. Hiçbirzaman ötekileştirmeyeceğiz ve her zaman aynı masa etrafında oturacağız. İş dünyasını kucaklayıcı olacağız.’oldu.

‘Görev istenmez verilir’

BTO seçiminin çiçeği burnunda Başkanı Rahmi Kula için Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula MERHABA’ya şu açıklamayı yaptı: ‘Görev istenmez verilir. Biz hayatımız boyunca hiç görev istemedik. Bize her zaman görev verilmiştir. Bizim istememiz değil üyelerin istemesi önemlidir. Oğluma da bu genç yaşında Balıkesir iş alemi göreve layık görmüştür ve oğlumda bu göreve layık olmaya Balıkesir’e layık olmaya çalışacaktır. Tüccara, esnafa layık olmaya çalışacaktır’ diyorum. Seçimin sonucu Balıkesir’e ve iş alemine hayırlı olsun.’şeklinde konuştu.

‘KAZANAN BALIKESİR KAYBEDEN YOK’

Kula BTO seçim sonucunun açıklanmasının akabinde BTO kapısında karşılandı. Kula, ‘ kazanan Balıkesir oldu kimse kaybetmedi. Balıkesir’de bundan sonra hep birlikte olacağız’ dedi. Seçim süreci zarfında bana destek olan çalışmalarımızda bulanan ve çalışmalara katılamayıp arkada duran gizli kahramanlara ve tüm çalışma arkadaşlarıma binlerce teşekkür ederim. Allah binkere razı olsun.’ şeklinde’ konuştu.

FARUK KULA ‘BİZİM DEĞİL ÜYELERİN İSTEĞİ ÖNEMLİ’

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula seçimi kazanan oğlu için ne söyledi? İlk Duyguları ne oldu? MERHABA’ya konuşan Kula’ bizim meslek odaları seçimlerinde üye bazında seçim yapılır. Komiteleri de üyeler seçer ve çok demokratik bir seçimdir. Türkiye’nin arzu ettiği ve hayal ettiği bir seçimdir. Burada iş aleminde herkes icraatlarının neticesinde üyelerde olumlu yada olumsuz olarak bir karşılık verir. Biz hayatımız boyunca hiç görev istemedik. Bize her zaman görev verilmiştir. Bizim istememiz değil üyelerin istemesi önemlidir. Oğluma da bu genç yaşında Balıkesir iş alemi göreve layık görmüştür ve oğlumda bu göreve layık olmaya Balıkesir’e layık olmaya çalışacaktır. Tüccara, esnafa layık olmaya çalışacaktır’ diyorum. Seçimin sonucu Balıkesir’e ve iş alemine hayırlı olsun.’şeklinde konuştu.

BTO SEÇİMİNİ TAMAMLADI

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanlık yarışında seçim heyecanı yaşandı. Seçimlerde oy verme işlemi sabah saat 09.00 itibariyle başladı. Rahmi Kula ve M.Kerem Kırımlı’nın listelerinin yarıştığı seçimde oy verme işlemi saat 17.00’a kadar devam etti.Mavi ve yeşil listenin yarıştığı BTO seçimlerinde kazanan liste Mavi liste oldu. Avlu Balıkesir’de yeni binada yapılan seçimlerde organizasyon hazırlığı dikkat çekti. Avlu Balıkesir’de BTO önünde kurulan kokteyl masaları ve dinlenme masaları mavi örtülerle ve mavi balonlarla süslenmişti. Bilbordlarda Mavi listenin sahibi Rahmi Kula reklamları boylu boyuna Avlu’yu sarmıştı.Oldukça heyecanlı geçen seçimlerede ilçelerden ve merkezden gelen meslek kömite üyeleri hızlı bir kulis yürüttü. BTO Seçiminde üyeler 8 sandıkta 18 meslek komitesini belirlemek için oy kullandı. ‘Kazanan Balıkesir olacak’diyerek seçim öncesi açıklama yapan Rahmi Kula, seçim sonrasında da ‘kazanan Balıkesir oldu’dedi. BTO Başkanı Rahmi Kula seçim öncesindede; “Oda seçimleri için oyumuzu kulandık, inşallah Balıkesir için iyi olur. Ben kazanan yada kaybedenin olacağını düşünmüyorum kazanan Balıkesir olacaktır. Bunlar demokrasinin güzellikleri. İnşallah Balıkesirimiz için, Balıkesir iş dünyası için hayırlısı olur”şeklinde konuşmuştu.Kazandıktan sonrada benzer cümleleri yineleyen Kula’nın oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.Kula’yı tebrik eden üyeler, uzun süre Kula’nın etrafında dolaştı ve kısa sohbetlerle BTO seçimlerinin sonucunun hayırlı olmasını dilediler.Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu