GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Kula Yağ ve Emek Yem’in İSO 500 Gururu

Kula Yağ ve Emek Yem’in İSO 500 Gururu

 

Kula Yağ ve Emek Yem, 2020 yılında gösterdiği başarılı performans ile 50 sıra yükseldi.

 

Şirket bu yükselişle, “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020” listesine girmeyi başardı. “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nu her yıl İstanbul Sanayi Odası (İSO) açıklıyor. İSO, her yıl hazırladığı ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nun’ 2020 listesini açıkladı. Balıkesir’in köklü şirketlerinden Kula Yağ ve Emek Yem, bu kez isteye 468’inci sıradan girdi.

Kula Yağ ve Emek Yem, geçtiğimiz yıl İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer almıştı. Ancak şirket, 2020 yılında başarılı bir performans ile 50 sıra yükseldi. Böylelikle, Türkiye’nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girme başarısını gösterdi. Ayrıca, şirket 2020’de, 2019 yılına oranla cirosunu %30 arttırdı. Üstelik, 617.631.137 TL’lik gibi rekor bir rakamla, üretimden net satışla listede yer aldı.

Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Kula, konuya ilişkin değerlendirme yaptı. Kula, ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinin ülke sanayicileri için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ayrıca, şunları kaydetti;

Kökleri Cumhuriyet’in ilk yıllarında yaşanan kalkınma hamlesine kadar uzanan Kula Yağ ve Emek Yem olarak 468. sıraya yükselmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizle ülkemize, ekonomimize ve toplumumuza değer katıyoruz. Ayrıca, bugünden daha iyi bir gelecek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 1968’den beri, hiç ara vermeden üretimine sürdürdüğümüz sıvı yağda, günlük 100 ton üretim kapasitesine sahibiz

Emek Yem olarak Marmara’da liderliği sürdürüyoruz. Ayrıca, Ege ve Akdeniz’de ise bilinen, aranan ve tercih edilen bir markayız. Geçtiğimiz yıl faaliyete aldığımız İzmir fabrikamız ile hedeflediğimiz satış rakamlarına ulaştık. Yenilenebilir enerji teknolojisinden yararlanarak yaptığımız sürdürülebilir, çevreci yatırım ve ayrıca üretimlerimizle ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunabilmeyi ve istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Şirket olarak hedeflerimizin yolunda hızlı ilerleyişimizi sürdürecek, kendimizi sürekli geliştirmeye ve yatırım yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl hedefimiz ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında ayrıca daha üst sıralarda yer almak.”

Kula Yağ ve Emek Yem Hakkında

Bugün yağ, yem, sofralık yumurta ve damızlık civciv alanlarında faaliyet gösteren ve 280 kişiye istihdam sağlayan Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi’nin temelleri 1930’lu yıllarda, zahire alım satımıyla ilgilenen Ahmet Kula tarafından attılar. Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi, bugün yağ, yem, yumurta, damızlık, süt ve ayrıca besi alanlarında faaliyet gösteriyor. 1968’de ham Ayçiçek yağı üretimine başlayan, ardından bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda yeni yatırımlara yönelen şirket, 1989’da Emek Yem ile yem sektörüne adım atarak üç yılda Türkiye’nin en çok yem üreten ilk 10 şirketi arasına girmeyi başardı. 1991 yılında sofralık yumurta üretimiyle farklı bir sektöre adım atan şirket, 2000 yılında civciv üretimi için damızlık ve kuluçka tesislerini faaliyete geçirdi. Toplamda 1500 kişiye istihdam sağlayan iştirak şirketleri arasında ayrıca 50MW kurulu güce sahip Esinti Enerji, İzmir’de faaliyet gösteriyor.

Günlük 200 bin piliç kesim kapasitesine sahip Bu Piliç, zincir marketler ve ihracat odaklı çalışıyor. 2K Taşıt Muayene İstasyonları ise Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ il ve ilçelerinde 9’u sabit 4 mobil olmak üzere toplam 13 istasyonla TÜVTÜRK müşterilerine hizmet veriyor. Şirketin, çiftliklerden çıkan gübreleri sürdürülebilir ve yenilenebilir elektrik enerjisine dönüştürmek için ayrıca Balıkesir’deki iştirakleri Biyogaz tesisi yatırımı da Ocak ayından bu yana faaliyet gösteriyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu