GündemKöşe YazılarıNursima Akyürek

KULAĞIMI KAPATAMIYORUM SOFİE

Bugün okuyucularım, sizlere klasik ve hafızamızda unutulmaması gereken en güzel kitaplardan birini önereceğim. Sofie’nin Dünyası, ortaokulda bir öğretmenimin, duyduğum felsefeye karşı beslediğim ilgiden ve gözlemden yola çıkarak bana bu kitabı tavsiye etmişti.

Kitabı okumaya başlamadan önce epey heyecanlıydım. Kitaptan beklentim olduğundan fazlasıydı belki de, kitabı abartısız 1 gün içinde bitirdiğim ve bayıldığım ilk kitaptı. Şaşırtıcı bir sonu olması yazarın amacını kanıtlamıştı belki de. Sofie 15. yaş gününde posta kutusundan bir mektup alır. Mektupta yazan ‘Kimsin sen ?’ sorusu ile felsefenin çığır açan uçurumlarına sürükleyen bu soru Sofie’nin bir başlangıcıydı. Jostein Gaarder adlı yazarın gelmiş geçmiş en az öz felsefeyi açık uçlu kapıdan sizleri meraklandıran soruların ve cümlelerinin ardından baktığınızda kitabı sevmekle kalmayacaksınız. İlk önce kitabı okurken Sofie karakterimizin kendisine sorduğu sorular ile daha sonra da bir türlü yanıtlandıramadığı kafasını kurcalayan tatlı merakı ile baş başa kalan Sofie Amundersen evrenin var oluşu ve dünyada ki çoğu şeyi sorgulamaya ve sizi sorgulatmaya başlıyor.

Sofie’ye devamlı mektuplar geliyor, Sofie bu kişinin kim olduğunu merak ediyor ve o kişiye ulaşmak bile istiyordu. Gelen mektuplar Sofie’yi allak bullak ediyor kimi zaman annesi ona gelen mektupların aşk mektubu olduğunu düşünüyordu. Bir gün mektubu yazan Alberto Knox ile karşılaşacak ve daha büyük bir düşünce akımına kapılacak olan Sofie felsefeyi adım adım yutarken doymak bilmeyen düşüncelerine ara vermiyordu. Sokrates’i, Platonu ve daha birçok felsefeciyi ve felsefeyi öğreniyordu. Okuyucu Hilde ile tanıştığında ise olaylar daha farklı bir pencereden yansıyacak Sofie’de yok olacaktı. Şaşırtıcı bir sona dahil olan şaşırtıcı karakterlerle başarılı bir roman. Eğer okumayı ve düşünmeyi seviyorsanız bu kitap sizin için muazzam ölçüde fevkalade gelecektir.

Okunması gereken başarılı roman yazar John Greed tarafından yazılmış bu roman ,felsefe dolu eğlence ve süprizlerle dolu bol düşündüren ve güldüren nefes kesici bir kitap.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu