GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Kültür Tarih ve Yöre’ye Has Güzellikler Havran’da

Kültür Tarih ve Yöre’ye Has Güzellikler Havran’da

 

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ilçede yürütülen hizmetlerin halkın isteği doğrultusunda şekillendiğini söyledi. İsteklere çözüm ve cevap oluyoruz diyen Başkan Emin Ersoy Havran’da yaşamın güzelleştirilmesi adına her türlü çalışmayı Belediye olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Havran’da Kitap Günleri

 

İlçe ’de tarihi, yöresel ve kültürel çalışmaları rutin aralıklarla gerçekleştiren Belediyemiz bugünde kitap günleri düzenliyor. 18 Mart Kitap Günleri adıyla Havran Kitap Günlerine herkesi bekliyoruz.  Havran Belediyesi organizasyonuyla 18-25 Mart tarihleri arasında yapılacak. Yazarlarımız kitaplarını imzalayacak ve kitaplarla gençlerimiz birkez daha buluşmuş olacaklar ”dedi.

 

29541046 232391103994717 5382255356570877362 N

 

Halk Ne İsterse O Doğrultuda Çalışıyoruz

 

Bereketli topraklarda yaşıyoruz diyen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy halkla istişarelerini sürdürdüklerini söyledi. Havranda yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Ersoy, mahallelerde yaptıkları hizmetlerin karşılığını aldıklarını ve istekler doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi. Bizim hizmet anlayışımız insan odaklı diyen Başkan Ersoy “ Çalışmalarımızı yıla ve aya göre planlama yaparak sürdürüyoruz ”dedi.

 

Devlet Millet El Ele Birlikte İmza Attık Hizmete

 

İlçede Arıtma Tesisi, Alt yapı çalışmaları, asfalt çalışmaları yaya köprülerin rutin sürelerde yapıldığını ifade eden Başkan Ersoy tamamlanarak hizmete giren Devlet, Millet ve Belediye yatırımlarına da değindi. Dünya Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Devlet yatırımları ve yerel yönetimlerimizin yatırımları ile Balıkesir’in her bir köşesine hizmet ağı örülüyor. Havranda ‘da halkın isteğine kulak vererek yaptığımız çalışmaları bu doğrultuda ilerletiyoruz” dedi.

 

275448233 271444438506313 2312940151486155630 N

 

Metruk Binaların Yıkımı

 

Havran Belediyesi ilçe genelinde asayiş ve güvenlik bakımından tehlike arz eden metruk binaların yıkımına devam ediyor. Havran Belediyesi kötü amaçlı kullanıldığına yönelik şikayetlerin geldiği metruk binaları, imar kanununun 39. maddesi gereği bu yapıların yıkımları için karar alarak yıkımlarına başladı.

 

“Tespit Edilenler Emniyetli Şekilde Yıkılıyor”

 

İlçede tespiti yapılan metruk binanın sahiplerine ulaşılması için Adrese Dayalı Nüfus Sistemi ve Tapu Müdürlüğünde yapılan araştırmalar sonucu bulunan bina sahiplerine tebligatlar yollandı. Verilen süre dolduğunda kendi imkanlarıyla yıkımı yapılan binaların haricindekiler belediyemiz tarafından yıkım işlemlerine başlandı. Yıkım işlemleri tamamlandığında Havran’da metruk binaların kötü amaçlı bir şekilde kullanılması engellenirken aynı zamanda görüntü kirliliğininde önüne geçilmiş olacak.

 

275583221 271677871816303 181717143646698721 N

 

İkbal Gürpınar İle Söyleşi

 

Belediyemiz ve İlçe Müftülüğü tarafından Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle  Kadınlara özel olarak düzenlenen  İkbal Gürpınar İle Söyleşi programı yoğun katılım ile Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Öte yandan İkbal Gürpınar, Belediye Başkanı Emin Ersoy’u makamında ayrıca ziyaret etti.  Belediye Başkanı Emin Ersoy, İkbal Hanımı İlçemizde ağırlamaktan memnun olduk” dedi. Programa katılan Gürpınaar’a Belediye Başkanı Emin Ersoy’un eşi Aliye Ersoy  günün anısına çiçek ve yöresel ürünlerimizden hediyeler taktim etti .Programa katılan her yaştan kadın İkbal Gürpınar’a yoğun ilgi gösterdi. Program sonrası İkbal Gürpınar “Sana Yöneldim”  isimli kitabını hayranları için imzaladı .Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu