Dünya Romanlar Günü Balıkesir’de Davul Zurna Eşliğinde Yürüyüşle Kutlandı

Balıkesir’de 8 Nisan Dünya Romanlar Günü, renkli görüntülere sahne oldu. Davul ve zurna eşliğinde yürüyüşe katılan Roman vatandaşlar, oynayarak şehir sokaklarında tur attı, kutlamalara neşe kattı.

Dünya Romanlar Günü Balıkesir’de Davul Zurna Eşliğinde Yürüyüşle Kutlandı
Balıkesir’de Romanlar Günü Yürüyüşü

Balıkesir’de 8 Nisan Dünya Romanlar Günü, düzenlenen yürüyüşle kutlandı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, davul zurna eşliğinde Balıkesir sokaklarında yürüyerek bayram havası oluşturdu.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü Balıkesir’de Davul Zurna Eşliğinde Yürüyüşle Kutlandı

8 Nisan Dünya Romanlar Günü Balıkesir’de Coşkuyla Kutlandı

Kutlamalarda renkli görüntüler ortaya çıkarken, yürüyüşe katılanlar zaman zaman müzik eşliğinde oynadı. Şehir merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, çevredeki vatandaşların da ilgisini çekti.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü Balıkesir’de Davul Zurna Eşliğinde Yürüyüşle Kutlandı

Davul Zurna Eşliğinde Sokaklarda Renkli Görüntüler

Kutlama programında bir araya gelen katılımcılar, Roman kültürünün neşesini ve enerjisini Balıkesir sokaklarına taşıdı. Yürüyüş boyunca çalınan müzikler eşliğinde oynayan grup, etkinliğe görsel bir şölen havası kattı.

Vatandaşlar, hem 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nün anlam ve önemine dikkat çekti hem de birlik ve beraberlik mesajı verdi.

davul zurna

Balıkesir’de Kültürel Dayanışma Mesajı

Etkinlik, yalnızca bir kutlama değil, aynı zamanda Roman kültürünün görünürlüğü, toplumsal birliktelik ve kültürel çeşitliliğin önemini vurgulayan bir buluşma olarak da öne çıktı.

Kaynak: İçişleri Bakanlığı- Balıkesir Valiliği
dünya romanlar günü 8 nisan kültür