Balıkesir’in Ozanı Fazlı Şenol’dan 29 Ekim’e Özel Türkü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Balıkesirli ozan Fazlı Şenol, sazıyla Cumhuriyet’e selam durdu. “Bu yıl bayram coşkusu her zamankinden daha güçlü” dedi.

Balıkesir’in sevilen halk ozanı Fazlı Şenol, Cumhuriyet’in 102. yılına özel olarak Merhaba Gazetesi muhabirine saz çalıp türkü söyledi. Kentteki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sanat dolu bir renk katan Şenol, “Bu bayramda halkın içindeki sevinç bambaşka. Herkesin yüreğinde Atatürk’ün ışığı, Cumhuriyet’in coşkusu var.” ifadelerini kullandı.

Balıkesir’in Ozanı Fazlı Şenol’dan 29 Ekim’e Özel Türkü - 1. resim

“Bu yıl bayram çok daha coşkulu”

Röportaj sırasında duygularını paylaşan Fazlı Şenol, 29 Ekim’in anlamına dikkat çekti:

“Cumhuriyet Bayramı sadece bir kutlama değil, bu milletin yeniden doğduğu gündür. Bu yıl Balıkesir’de bayram coşkusu çok daha güçlü hissediliyor. Halk meydanlarda, gençler marşlarla, yaşlılar dualarla Cumhuriyet’e sahip çıkıyor.”

Sazıyla Cumhuriyet’e selam

Fazlı Şenol, röportaj sırasında sazını eline alarak Cumhuriyet temalı bir ezgi seslendirdi. Türkü, hem dinleyenlerin hem de sokaktan geçenlerin büyük ilgisini çekti. Şenol, “Cumhuriyet’in sesini en iyi halkın sazı anlatır. Ben de bu bayramda o sesi bir kez daha duyurmak istedim.” dedi.

“Atatürk’ün emaneti hepimizin yüreğinde”

Şenol, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Cumhuriyet bize Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük armağanı. Bu emaneti korumak, biz sanatçılar için de bir görev. Her telde, her sözde, her nefeste Cumhuriyet var.”

Balıkesir’de Bayram Ruhu

Kent genelinde 29 Ekim kutlamaları sabah saatlerinden itibaren yoğun katılımla devam ederken, Balıkesirli sanatçılar da meydanlarda ve yerel etkinliklerde halkla bir araya geliyor.

Ozan Fazlı Şenol’un sazlı selamı, bayram gününün en duygusal anlarından biri oldu.