Gündemİlçe Haberleri

KÜLTÜRÜMÜZ “ŞAMLI PANAYIRI”

Balıkesir’in asırlık geleneği “Geleneksel Şamlı Hayvan ve Emtia Panayırı” başladı
Vali Ersin Yazıcı, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şamlı Panayırına katıldı.
Yöre halkı yıl boyunca hazırladıkları yöresel yiyecekler ve giyim eşyalarını panayır alanında satışa sunarken, gece saatlerinde ise çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyor.
Büyük bir alanda kurulan lunapark ve farklı ürünlerin satıldığı tezgâhları gezip çeşitli eğlencelere katılanlar, bir asırlık etkinliğe tanıklık ediyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen “Şamlı Panayırı” bu yıl da Mehteran Takımının konseri ile başladı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından “tekstil, traktör, hediyelik eşya, ayakkabı ve gıda” gibi ürünlerin yer aldığı, otağ çadırların kurulduğu panayır alanındaki stantları ziyaret ederek ürünler hakkında bilgiler alan Vali Yazıcı ve beraberindekiler, esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet etti.

 

Panayir2
BİRLİK VE BERABERLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ
Vali Ersin Yazıcı, bu gibi panayırların birlik ve beraberliğin en güzel örneği olduğunu belirtti.
Tarihe tanıklık eden panayırın görülmeye değer olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Şamlı Panayırı yüz yılı aşkın bir süreden beri yapılmaktadır. İnsanlar ve toplumlar gelenekleriyle yaşarlar. Bizim medeniyetimizde bütün değerleri yarınlara taşımak var.  Panayır aynı zamanda bir sosyal faaliyettir.  Geleneksel Türk kültürüne sahip çıkmak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğu olmalı. Gelenekleri yaşatmamız çok önemli. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
Şamlı panayırına Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Panayır 26 Haziran Çarşamba gecesi sona erecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu