GündemTürkiye Gündemi

Kurallara Uymadılar Uymuyorlar!

Kurallara Uymadılar Uymuyorlar!

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’tan, en riskli bölge ve kırmızı renkte olan Balıkesir’deki pozitif vaka ve temaslılara uyarılar. Vali Şıldak vaka ve ayrıca temaslılara  İzolasyon uyarısı.

“Mutasyonlu Virüs İlimizi Tehdit Ediyor”

Vali Hasan Şıldak “bazı vatandaşlarımız uyarılarımıza, idari para cezası uygulanmasına ve adli işlem başlatılmasına rağmen hala  kurala uymuyor! Bugün itibariyle bu sebepten dolayı 54 kişi Balıkesir merkezde öğrenci yurdunda zorunlu izolasyona tabi tutuluyor! Mutasyonlu virüsün ilimizi tehdit ettiği bu yüksek riskli dönemde herkesi duyarlı olmaya ve ayrıca sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum” dedi.

54 Kişi  Kuralı İhlal Etti

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada pozitif teşhisi konan kişilerin ve bunların temaslı olduklarının izolasyona tabi olmalarının hastalığın yayılımının engellenmesinde en önemli hususlardan. Vali Şıldak, bu bağlamda uyarılara, idari para cezası uygulanmasına ve ayrıca adli işlem başlatılmasına rağmen kurala uymayan 54 kişi tespit ettiklerini açıkladı.

Vali Şıldak Toplum Olarak Uyuma Vurgu Yaptı

Söz konusu kuralı ihlal eden kişilerin Balıkesir Merkezde öğrenci yurdunda izolasyona tabi tutulduğunu belirten Şıldak  herkesi duyarlılık göstererek sorumlu davranmasını istedi. Vali Şıldak, “Salgınla mücadele toplumun tamamının tedbirlere inanması ve ayrıca destek vermesiyle başarıya ulaşabilir. Hastalık teşhisi konulan ve ayrıca temaslı olan kişilerin evlerinden çıkmamaları gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu