Gündem

KURALLARI OLAN MAHALLE

Çevreci ve geri dönüşüm malzemelerini toplayarak doğaya sunduğu katkı ile tanındığını ifade eden Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, mahallesinde kurallar olduğunu söyledi.

Mahallesinde vatandaşların uyması gereken kuralları bir bildiri haline getirerek dağıtan hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, ‘’Bizim mahallemizin kuralları var. Mesela vatandaşların evlerinde bulunan her türlü atığı Cumartesi günleri saat 09.30-12.00 arasında muhtarlığımıza getirmelerini istiyoruz. Bunun yanı sıra her türlü atık yağları da toplayarak milli ekonomiye katkı sunmayı hedefliyoruz. Mahallemize taşınanların muhtarlığa kayıt yaptırmalarını istiyoruz. Bu da önemli bir nokta. Çünkü kaydını yaptırmayanlar için para cezası kesilerek haklarında cezai işlem uygulanıyor. Mahalle sakinlerinin kapı önlerini de temiz tutmaları gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ SEVİNİYOR

Doğaya zarar veren atıkları toplayarak geri dönüşüme katkı sunan Muhtar Deniz, ihtiyaç sahipleri için de giysi, kırtasiye malzemesi ve ev eşyası toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını belirtti.Yaptığı bu çalışmaları Muhtar Deniz şu şekilde açıklıyor; ‘’Her türlü giyim eşyası, ayakkabılar ve ev eşyalarını da vatandaşlarımız muhtarlığımıza getirebilirler. Bu eşyalar da ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Bu aslında çok güzel bir yardımlaşma örneği. Herkesin bu konuda duyarlı olmaya ihtiyacı var. Birbirimizi kırmadan paylaşarak, yardımlaşarak bir şeyleri başarabiliriz’’

‘’EN ESKİ YERLEŞİM YERİ HACI İLBEY’’

Hacı İlbey Mahallesi’nin en eski yerleşim yerlerinden olduğunu söyleyen Muhtar Deniz, ‘’Hacı İlbey Mahallemize Osmanlı’dan önce gelip yerleşen topluluklar ilk medeniyeti kurdular. Hacı İlbey, Aygören ve Dumlupınar’dan da eski bir mahalledir. Muhtarlık binamız da eski SGK binasının yanındaydı. Oranın kirasını ödeyemediğim için çıkmamız söylenince Büyükşehir Belediyesine başvurdum. Büyükşehir Belediyesi de sağ olsunlar, yeni bina tahsis ettiler. Yeni binamız Ballıca Türbesi’nin arkasında yer alıyor. Hacı İlbey Mahallemizin tam ortasında. Bu da ayrıca önemli bir detay’’ şeklinde konuştu.

GELİN SOHBET EDLİM

Mahalle sakinlerinin istedikleri zaman muhtarlığa gelerek hasbihal edebileceklerini söyleyen Hacı İlbey Mahalle Muhtarı Mustafa Deniz, ‘’Benim mahalle sakinlerimizden tek isteğim, işi olsun ya da olmasın uygun olduğu zaman muhtarlığımıza uğrasın. Çay ikram edeyim. Mahallemiz hakkında konuşalım. İsteklerini belirtsinler. Bu hem mahalle içi diyalog açısından çok önemli. Hem de ben mahallemde yaşayan vatandaşlarımızı göreyim bileyim. Bu ziyaretleri oldukça önemsiyorum’’ dedi.

‘’ELEKTRİK TELLERİ YER ALTINA ALINMALI’’

Mahallesinde tek sorunun elektrik tellerinin yer altına alınmaması olduğunu söyleyen Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, ‘’Benim mahallemdeki tek sorun elektrik tellerinin yer altına alınmaması. Direkler sökülerek elektrik telleri yer altına alınmalı. Hem güzel bir görüntü oluşturmuyor hem de tehlike saçıyor. Bu konuda yetkililer tarafından da gerekli çalışmaların yapılmasını istiyorum. Sonuçta şehir merkezinde bulunan bir mahalleye bu görüntü yakışmıyor’’ şeklinde konuştu. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu