GündemÖzel Haberler

KURBAN BEREKETİ YIL BOYU SÜRECEK

Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi Başkanı Hüseyin Gündoğan, kurban bağışlarının hedeflenen sayının üzerinde olduğunu söylerken kurban bereketinin de yıl boyu süreceğini belirtti. Balıkesir halkının özverisi nedeniyle teşekkür eden Başkan Gündoğan, tüm merak edilenleri MERHABA okurlarıyla paylaştı.

Türk Kızılayı Kurban Bayramı nedeniyle kurban bağışlarında önemli bir aşama kaydederek geçen yılki rakamları geçti.Kurban bereketinin yıl boyu süreceğini ve kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine yıl boyu ulaştırılacağını söyleyen Türk Kızılayı Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, açılması beklenen Kızılay binasındaki son gelişmeleri de MERHABA’ya değerlendirdi.

‘’GEÇEN YILIN RAKAMLARINI GEÇTİK’’

Kurban bedellerinin, dolardaki artış ile birlikte yükseldiğini belirten Türk Kızılayı Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, ‘’Kurban Bayramı’ndan yirmi gün öncesinden itibaren biz kurban bağışı kampanyamızı başlattık. Hedefimiz geçen yılki kurban bağışlarının üzerinde bir bağış oranını yakalamaktı. Genel Merkezimiz 40 ülkede 170 bin kurban bağışı kampanyasını başlattı. Bu ülkeler Balkanlar’dan Afrika’ya kadar 4 kıtada 40 ülkeyi kapsıyor. Türkiye için 750 tl’den ve yurtdışı için 590 TL’den kurban bedellerimizi başlatmıştık ancak dolardaki artış nedeniyle ne yazık ki biz de yurtdışı kurbanq fiyatlarını revize etmek durumunda kaldık. Hem yurtiçi hem de yurtdışı kurban fiyatımız 750 TL oldu. Biz Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi olarak belirlediğimiz hedefi geçtik. Geçen yılki kurban bağışı rakamlarını bu yıl geçmeyi başardık’’ ifadelerini kullandı.

GÜVENLİ ELLERDE KESİM YAPILIYOR

Kurbanların işinin ehli kişiler tarafından veteriner hekim kontrolünde kesildiğini belirten Başkan Gündoğan, ‘’Türkiye’de kesilmiş olan kurbanların tamamı Türkiye’de işlenmek suretiyle kesilip kıyma ve kavurma şeklinde ülke genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Yurtdışındaki kesilmiş olan kurbanlar da bizzat bizlerin yani Kızılay Şube Başkanlarının, Kızılay görevlilerinin iştirak ettiği mekanda din görevlisi ve o ülkenin noteri nezaretinde kesilip parçalara ayrılarak o ülkenin ihtiyaç sahibi kişilerine ulaştırıyoruz. Gerek Türkiye, gerekse yurtdışındaki kesimlerde Veteriner hekim, din görevlisi, Türk Kızılayı görevlisi ve noter ve ya noter mesamesindeki birimlerin mutlak suretle iştiraki ile yapıyoruz’’ dedi.

‘’BİZİM BOYNUMUZUN BORCU’’

Başkan Gündoğan, ‘’Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün’’ sloganıyla yolu çıktık. Buradaki maksadımız, ülkemiz içinde kesilen kurbanların yıl içerisinde ihtiyaç sahiplerine şubeler vasıtasıyla ulaştırabilmek için tüm ekiplerimiz özveriyle çalışıyor. Vatandaşlarımız aldıkları kurbanın en iyi şekilde kesilip, amacına uygun olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını bilsinler. Bizlere güvensinler. Vekaletlerini gönül rahatlığıyla verip, ihtiyaç sahiplerinin sofralarındaki yemeğe bir katkıları olacak. Biz vatandaşlarımız adına kurbanı alıp keserek bunu da en çok ihtiyacı olan kişilere ulaştırıyoruz. Bu bizim boynumuzun borcu’’ ifadelerini kullandı.

‘’150 YILLIK TARİHİ OLAN ÇINAR’’

Türk Kızılayı Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, ‘’150 yıllık tarihi olan ulu bir çınar Türk Kızılayı. Dünyanın 40 ülkesinde Türk Bayrağı ile birlikte Kızılay Bayrağı dalgalanacak. Türk halkının merhamet eli, Türk halkının destekleriyle kurban etleri oradaki insanlarımızın sofralarına girecek. Bundan dolayı da gurur duyuyoruz. Ben de Kurban Bayramı içerisinde Bosna Hersek’te olacağım. Oradaki kurban kesiminde bulunacağım.

‘’BALIKESİR İLK 10’DA’’

Başkan Gündoğan, ‘’Balıkesir çok yardımsever bir il. Vatandaşlarımız Türk Kızılay’ını sahiplendiler. Her konuda desteklerini eksik etmediler. Kurban Bağışı’nda dahi ilk sıralardayız. İlk 10’da mutlaka oluyoruz. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi büyük şehirler varken bizim ilk 10’da yer almamız oldukça büyük bir başarı esasında. Bununla gurur duymamız lazım. Ben Balıkesirli vatandaşlarımıza da duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum. Onların teveccühleri herşeyin üzerinde’’ ifadelerini kullandı.

HİZMETE SUNULACAK

Başkan Hüseyin Gündoğan, ‘’Türk Kızılayı’nın binalarının mülkiyeti, tasarımı ve kullanım yetkisi Genel Merkezimizde. Paşaalanı Mahallesi’nde yapılıyor olan binamızın da inşaatı tamamlandı. Orada öğrenci evi, Kızılay Butik ve Aşevi’miz var. Son aşamaya gelindi. Tasarruf yetkisi Genel Merkezi’mizde. Onların izin vermesinin ardından binamız da hizmete açılacak. Ufak tefek inşaat eksikliklerimiz var. Onları da tamamlayıp Genel Merkezimizin onayından sonra Balıkesir’in ve insanlığın hizmetine sunmak istiyoruz’’ dedi.

‘’AMERİKA HALA BASTON OLMAK İSTİYOR’’

Başkan Gündoğan, ‘’Ülkemiz üzerinde küresel bir oyun olduğu konusunda insanlarımız hemfikir. Bu dolardaki ve dövizdeki yükselişin tamamen spekülatif olduğunu düşünüyoruz. Doların ve EURO’nun bu rakamlara gelmesi mümkün değil. Türkiye kendi ayakları üzerinde durma aşamasına geldi. Artık dik duruyor. Dolayısıyla Avrupa ve Amerika hala istiyor ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne baston olmak istiyor. Buna fırsat vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın bu hususta duyarlı olmalarını bekliyoruz. 15 Temmuz’da nasıl sokaklara çıktılarsa şu anda gerek dövizleri bozdurmak gerekse Amerikan meşeili malları protesto etmek suretiyle bu sürecin de kısa sürede atlatılacağını düşünüyoruz. Kimse bundan prim elde etmeye çalışmasın. Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet. Aynı geminin yolcularıyız. Krizden menfaat temin etmeye çalışanlar, kenarda köşede gülenleri ben kınıyorum. Başka Türkiye yok. Başka vatan yok. Bu süreçte halkımız devletinin, milletinin ve Cumhurbaşkanının yanında. Bu süreci de atlatacağımızı düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu