Kurban Öncesi Altın Değerinde Tavsiyeler

Kurban Bayramı sonrasında elde edilen kurban etlerinin doğru bir şekilde saklanması, etin bozulmasının önlenmesi ve sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için tavsiyeleri kebap ustası Dursun Göçenoğlu paylaştı.
Yaptığı açıklamada hem kurban keseceklere önerilerde bulundu. Hem de kebaptaki asırlık lezzetin sırrını et severlerle paylaştı.
Sağlık sorunları ortaya çıkmasın!
Kurban Bayramı için kesilecek kurbanların etleri kimi zaman kısa sürede tüketilirken kimi zaman ise gerektiğinden fazla bekletiliyor. Oldukça hassas bir yapıda olan kurban etleri. Doğru şekilde muhafaza edilmezse, tüketme esnasında büyük sağlık sorunları ortaya çıkarabiliyor.
Poşete Leğene Koymak…
Birçok uzman, Kurban Bayramı’nda kesilen etin, oldukça kısa bir süre içerisinde su tutularak bir süre dinlenmeye alınmasını öneriyor. Kesilip su tutulan etlerin asla tekrardan poşete ya da leğene konularak buzdolabına yerleştirilmesinin sakıncalı olduğunu belirtiyor.
Etimiz kesilmesinin ardından hemen işlem yapılması ve pişirilmesini tavsiye etmiyoruz. Etimiz mutlaka bir gün bekletilmelidir. Dinlendikten sonra hayvanın kanı vücudunda olabildiğince azaldıktan sonra işleme alınması daha sağlıklı oluyor. Çünkü suyu ve kanı akmadıktan sonra direk işlendiğinde ve dolabımıza koyduğumuz zaman, bakteri üretmesi ihtimalini daha da artıyor. Onun için bir gün bekletip, vücudundan kanı süzülmesini sağladıktan sonra işlenmesi gerekiyor. Bu işlemlerin ardından et daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir lezzet veriyor” dedi.
“Etin kendi yağını kullanmalısınız”
İyi pişmemiş ettin birçok sağlık soruna yol açtığını ve lezzetin az olduğunu, bu nedenle etin pişme süresi ve sıcaklığına dikkat edilmesi gerek. Dursun Göçenoğlu, “Kurban eti lezzetli ve sağlıklı olması için etin kendi yağını kullanmalısınız. Harlı ateş kullanmamalısınız. Etin aşırı pişmesi sağlık açısından da zararlıdır” ifadelerini kullandı.