GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Kurduğu Kütüphaneye 7 Bin 500 Kitap Kazandırdı

Kurduğu Kütüphaneye 7 Bin 500 Kitap Kazandırdı

 

İstanbul’da yaşayan Kerim Erhan, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaklaşık 7 bin 500 kitaptan oluşan kütüphane kurdu.

AYVALIK’TA KURULDU

İstanbul’da yaşayan Kerim Erhan, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaklaşık 7 bin 500 kitaptan oluşan kütüphane kurdu. Ayvalık Belediyesi bünyesindeki 19 Mayıs Cihan Şişman Gençlik Merkezi’nde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucularından merhum Türkel Minibaş’ın ismini taşıyan kütüphaneyi oluşturan 57 yaşındaki emekli gemi inşaat mühendisi Kerim Erhan, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“NASIL KURULACAĞINI BİLİYORDUM ”

Yaz aylarında ailesiyle geldiği Ayvalık’a aşık olduğunu belirten iki çocuk babası Erhan, “Ben daha önce buna benzer 4-5 kütüphane daha kurdum, bunları yaşattım. Bunların bir kısmı kapandı ama bir kütüphanenin nasıl kurulacağını biliyorum. Ayvalık’a bir katkım olsun diye düşünürken, yapılabilecek en güzel işin bir kütüphane olacağında karar kıldım.” dedi. Erhan, Ayvalık’a kütüphane kazandırma kararını aldıktan sonra 2017 yılında kitapları seçtiğini ve yayınevlerine başvurduğunu anlattı.

“KREDİ ÇEKEREK KURDUM”

Yayınevlerinin çok ciddi indirimlerle kitapları kendisine verdiğini belirten Erhan, “Maddi gücüm bu kadar kitabı satın almaya yetmiyordu ama kitapları da almam gerekiyordu. Ben de emekli maaşıma karşılık bir bankadan kredi çekerek bu kitapları satın aldım. Aldığım krediyle de kitapların parasını yavaş yavaş ödedim.” diye konuştu. Erhan, kütüphanede 7’den 77’ye her yaş grubuna uygun 7 bin 500 kitap bulunduğunu, hedefinin bu sayıyı 10 bine çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi. Ayvalık Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Erkan Cılak da Ayvalık’ın tanınmış iş adamlarından Cihan Şişman’ın katkılarıyla belediye bünyesine bir gençlik merkezi kazandırıldığını hatırlatarak, “Kerim Erhan beyin kurduğu bu kütüphane çok daha aktif bir durumda. Bu durum pandemi sürecinde de aynı paralelde devam ediyor. Kitap sirkülasyonu da katılımcı sayısı da oldukça yüksek.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu