GündemKöşe Yazıları

Küresel İklim – Habitat ve Balıkesir

Küresel İklim – Habitat ve Balıkesir

 

Her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Habitat Günü’nün bu yıl Türkiye’de; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde ve Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Balıkesir’de gerçekleştirilecek olması Balıkesir için büyük bir şans ve ayrı bir gurur.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da sosyal medyadan paylaşım yaparak Balıkesir’de yapılacak olması heyecan verici açıklaması şehir adına önünün açık olması ve gelişimin kaçınılmaz olmasına işaret ediyor.

HABİTAT, 1985 yılından bu yana şehir yerleşimleri, konut ve yaşam alanlarında çözümler üretmek için çalışmalarını sürdürüyor. Dünya Habitat Günü ise başta küresel iklim değişikliği olmak üzere barınma ihtiyacı, sürdürülebilir kalkınma, akıllı şehirler gibi konularda bütün insanlığa sorumluluklarını hatırlatan özel bir gün.

Geçtiğimiz yıllarda yeterli ve uygun fiyatlı konut teması ile konuşulan habitat ve çıkan sonuç bildirgeleri aslında bugüne baktığımızda ucuz konut deyince hükumetin sağladığı TOKİ uygulamasını da akıllara getirmiyor değil .Balıkesir’inde içinde yer aldığı proje gayet önemli. Balıkesir’de habitat gününün işlenecek olması şehre epey hareketlilik kazandıracak. Bugünden bir sonuç bildirgesi çıkacaktır. Balıkesir olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı bu programdan bakalım nasıl bir performans çıkacak….

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu