GündemSporTürkiye Gündemi

Kurtdere Güreşleri Başlıyor

Kurtdere Güreşleri Başlıyor

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Birliği Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Ankara’yı ziyaret etti. 12-13-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak 62.  Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’ne siyasi isim ve yöneticilerden bir çok ismi davet  ettiler.

 

Kurtdere Davet 3

 

BİRÇOK İSİM ZİYARET EDİLDİ

Daha sonra AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Güreş Ağası Abdullah Altıntaş, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, AK Parti İvrindi İlçe Başkanı Muharrem Akçal ve Yağlı Güreş Birliği Organizasyon Komitesi Başkanı Başar Atikbay ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek güreşlere davet ettiler. Akabinde Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadri İnan ve Ankara Balıkesirliler Derneği Servet Camgöz’e de ziyarette bulunarak güreşlere davet ettiler.

‘’ATA SPORUMUZA SAHİP ÇIKTIĞIMIZ İÇİN GURURLUYUZ’’

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ziyaretleri esnasında açıklamada bulunarak : “Ankara’da bir dizi ziyarette bulunduk. Değerli bakan ve yöneticilerimizi 12-13-14 Ağustos’ta düzenleyeceğimiz Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’ne davet ettik. Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın şehri Karesi’mizde bu önemli değeri yaşatıp ata sporumuza sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Bizlere desteklerini esirgemeyen Yücel Yılmaz Başkanımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kurtdere Davet 12

 

BAŞKAN YILMAZ: “GÜREŞİMİZİ GENÇLERE SEVDİRECEĞİZ’’

Yağlı güreşin, Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Birliği Başkanı Yücel Yılmaz yağlı güreşleri yaşatmak, kalite ve standartlarını üst seviyeye çıkarmak amacıyla Yağlı Güreş Birliği ile Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nu hayata geçirdiklerini dile getirdi. Ata sporumuz olan yağlı güreşleri güç birliğiyle dünyaya tanıtmak için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Yılmaz,  “Hep birlikte güreş alanlarını dünyanın en güzel er meydanlarına dönüştürecek, güreşimizi gençlere sevdireceğiz.” dedi.

PROTOKOLE TEŞEKKÜR ETTİ

Kurtdereli Güreşleri’nin Balıkesir ve Türkiye’nin önemli bir simgesi olduğunu vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, “12-13-14 Ağustos günlerinde Kurtdere Er Meydanında, Karesi Belediyemiz ile birlikte düzenleyeceğimiz 62. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’ne tüm güreşseverleri bekliyoruz” diyerek Ankara’da kendilerini ağırlayan protokole de ev sahiplikleri için teşekkür etti. Haber: Yoldaş Kocaer

 

Kurtdere Davet 14

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu