GündemGörüntülü HaberlerSporTürkiye Gündemi

Kurtdere’de Başpehlivan Zeybek Oldu

Kurtdere’de Başpehlivan Zeybek Oldu

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından “Cihan Pehlivanı” Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 62’ncisi düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı, Yusuf Can Zeybek kazandı.

“Cihan Pehlivanı” Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 62’ncisi düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri’ 2 bin 500’ün üzerinde pehlivanın katılımıyla yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen güreşlerde başpehlivan Yusuf Can Zeybek oldu. Güreşseverlerin ilgiyle takip ettiği etkinlik, Yağlı Güreş Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Gures 20

 

YENİ BAŞPEHLİVAN ZEYBEK

Çekişmeli geçen müsabakaların çeyrek finalinde rakiplerini mağlup eden İsmail Balaban, Hüseyin Gümüşalan, Ertuğrul Dağdeviren ve Yusuf Can Zeybek adlarını yarı finale yazdıran isimler oldu. Yarı finalde rakiplerini yenen Yusuf Can Zeybek ile Hüseyin Gümüşalan, final müsabakasına çıktı. Yusuf Can Zeybek, final müsabakasında rakibi Hüseyin Gümüşalan’ı puanlama bölümünde “tuş” ederek altın kemerin sahibi oldu ve Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazandı.

 

Gures 19

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANI BAŞARILAR DİLEDİ

Etkinliğe katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, final karşılaşması öncesi güreşçilerin yanına giderek başarı diledi. Akar, yağlı güreşin yaşatılmasında emeği geçenlere şükranlarını sunduğunu belirterek, “Burada yenmek de yenilmek de var. Burada esas olan Türk’ün gücünü göstermektir. Bu meydanda pehlivanlarımız Türk’ün gücünü gösteriyor, Mehmetçik de operasyonlarda gösteriyor. Hepiniz sağ olun, var olun.” diye konuştu.

Güreşlerde ilk 3’e giren başpehlivanlara ödüllerini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Mustafa Canbey, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ile çok sayıda vatandaşın izlediği güreşlerde dereceye girenlere kupa, madalya ve para ödülü verildi.

Organizasyon sonrası Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, güreşlere katılan pehlivanlara, hakemlere, davetlilere ve güreş organizasyonunda yeralan belediye personeline teşekkür etti. Orkan, organizasyonda yeralan belediye personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Gures 16

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu