Gündem

Kurucu meclise yeni üye aranıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin 94 Meclis üyesi bulunuyor. Büyükşehir Belediye Meclisi, Belediyenin karar organı şehre dair alınan kararlar mecliste oylanıyor ve karar alınıyor. Balıkesir’de 31 Mart 2019 seçimlerine doğru hem Büyükşehir Başkan aday adaylığı hem de ilçe başkan aday adayları kadar meclis üyeliği aday adaylığı süreci de yoğun bir gündem oluşturuyor.

94 üyeli Büyükşehir Meclisi’nde çoğunluğu elde eden AK Parti 57 üye, CHP 28 üye ve MHP 9 üye ile temsil hakkını elde etmişti. Ancak sonraki yıllarda AK Parti CHP’den ve MHP’den meclis üyesi olanlardan 2 kişi, AK Partiye geçti. Böylelikle AK Partide meclis üyesi sayısı 59 oldu. CHP’nin 28 olan meclis üye sayısı bir kişinin AK Partiye geçmesiyle 27’ye düştü. 9 Meclis üyesi bulunan MHP ‘de ise 1kişi AK Partiye geçti ve MHP ‘de 2 kişide bağımsız olarak meclis üyeliğini devam ettirdi. MHP’de 9 olan meclis üye sayısı böylelikle 6’ya düştü.

Balıkesir’de Mecliste grubu bulunan iki parti bulunuyor. Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi. Geçtiğimiz seçim döneminde CHP ve MHP’den Ak Parti Meclis üyeliğine kaymalar yaşanmıştı. Bu dönemde partiler sıkı bir denetim sonucu aday adaylarını meclise göndermenin hesaplarını yaparken, biryandan da Partiye bağlı mı, ayrıca değerlendiriyor. Merhaba Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu