GündemTürkiye Gündemi

Kurum: İklim Dostu Akıllı Şehirler Oluşturacağız

Kurum: İklim Dostu Akıllı Şehirler Oluşturacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’yi küresel iklim değişikliğiyle mücadelenin en önemli aktörü yapacaklarını söyledi. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında korunan doğal alanları artırıp, iklime duyarlı akıllı şehirler oluşturacaklarını belirten Kurum, araştırmalara göre hava sıcaklıklarının bu şekilde artmaya devam etmesi halinde İstanbul’un Antalya’ya, İzmir ve Bursa’nın da Adana’ya benzeyeceğini aktardı.

Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı. Türkiye’de 2000’li yıllarda meydana gelen meteorolojik afetlerin sayısında, 1960’lı yıllara göre 3 kat, ekonomik kayıplar açısından 9 kat artış olduğuna dikkati çeken Kurum, “2018 ve 2019 yıllarına ait ulusal emisyonlardaki azaltım başarımız, ayrıca iklim değişikliğiyle mücadeledeki çok önemli bir sonuçtur” dedi.

Kurum, İskoçya’nın Glasgow kentinde yapılan 26. Taraflar Konferansı’nda 40’ın üzerinde yan etkinlik ile önemli görüşmeler, istişareler gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Türkiye’yi küresel iklim değişikliğiyle mücadelenin en önemli aktörü yapacağız. Düzenleyeceğimiz İklim Şurası’nda da emisyon ticaret sisteminden yeşil yatırımlara kadar çok çeşitli başlıklarda ve ayrıca tüm sektörlerimizi ilgilendiren bir istişare sürecini başlatıyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu