GündemÇocukçaİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

KUŞ SESLERİ BALIKESİR’İ NEŞELENDİRDİ

KUŞ SESLERİ BALIKESİR’İ NEŞELENDİRDİ

 

Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde Balıkesir Kanarya Severler Derneği Kuş Festivali düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde 110 ile 10 bin TL arasında değere sahip olan kuşlar meraklılarıyla buluştu. Kuş cıvıltıları içerisinde gezen vatandaşlar ise mutlu olduklarını ifade etti.

 

3 18

Bozcan “Kuşun Dilinden İyi Anlamak Gerekiyor”

Festivalde kanaryalarını sergileyen İsmail Bozcan festivalde güzel bir gün geçirdiklerini dile getirerek “Masamda bulunan kuşların türü Gloster (kanarya).  Balıkesir Kanarya Sevenler Derneği’nin düzenlediği festivaldeyiz, buraya genellikle hobi amaçlı gelenler oluyor. Şahsi olarak kuş beslemek için gelenler de oluyor. Hobi amaçlı gelenler bir dişi bir erkek kuş alıyor daha sonra çoğaltıp devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

5 4

Kuşlar için hijyenin önemine vurgu yapan Bozcan “Kuşlarda hastalık olup olmadığı; neye ihtiyacı olduğu,  mutlu mu değil mi çok iyi anlamak gerekiyor. Yoksa beslemenin bir anlamı yok. Yemleri güzel, hijyenik ve aynı zamanda da kaliteli olmalı. Suyunun hemen hemen her gün değiştirilmesi gerekiyor. Bunun gibi etkenler haricinde kuşun dilinden anlamak gerekiyor” dedi.

 

1 51

Rengi, Tüy Kalitesi ve Kuşun Duruşu Fiyatını Belirliyor

Kuş meraklılarının akın ettiği festivalde kuşların fiyatı da bir o kadar dikkat çekiyor. 110 ile 10 bin TL arasında değişen fiyatlara sahip olan kuşlar, meraklılarının hayran bakışlarıyla kendilerini sergilediler. Kuşlarda fiyatı belirleyen birçok etken olduğunu dile getiren Bozcan “Kuşları bir dişi bir erkek olmak üzere takım olarak satıyoruz. Ayrı almak istenirse ayrı satılan dişi-erkek kuşlarımız da var. Fiyatlarına gelinirse rengine, tüy kalitesine ve kuşun duruşuna göre değişkenlik gösteriyor. Ayrıca kuşlar, tepeli ve tepesiz olarak da ayrılıyor” diye söyledi.

 

2 20

Kuş festivalini gezen Ahmet Davran ise “Kuş festivali Balıkesir’e neşe getirmiş. Dışarıda birkaç kuş kaçıran insan da gördüm. Kimisi için heyecanlı geçti. Balıkesir’e bu tür festivaller renk katıyor” dedi.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu