Çocukça

Kuşlar yuvalarına kavuştu

KUŞLAR YUVALARINA KAVUŞTU

 

Burhan Erdayı İlkokulu’nun minik öğrencileri öğretmenleriyle birlikte başlattıkları kuş yuvaları projeleriyle kuşları soğuktan koruyarak yem ve su ihtiyaçlarını karşılamaları için çok başarılı bir çalışma ortaya koydular. Projeye katkı sağlayan 4\B sınıfı öğrencilerinden düşüncelerini dinledik.

 

Soğuklardan en fazla etkilenen kuşları düşünerek okul bahçelerindeki ağaç dallarına kuş yuvaları hazırlayan öğrenciler, hayvanları korumanın ve yaşatmanın önemine değindiler. Burhan Erdayı İlkokulu’ndan 4\B, 4\C ve 4\A sınıfı öğrencilerinin işbirliğinde gerçekleşen proje herkes tarafından beğeniyle karşılandı.

 

Sena Karakaya: Bu etkinliği yaptığım için çok mutluyum. Öğretmenimiz ve arkadaşlarımız ile birlikte başarılı bir projeye imza attık. Böylelikle hem kuşları soğuktan koruduk hem de sosyal sorumluluk anlamında başarılı bir çalışmaya imza attık. Kuşlar da diğer hayvanlar gibi soğuğun etkilerini çok fazla hissediyorlar. Ama üşüdüklerini, aç olduklarını anlatamıyorlar. Bu yüzden bizim bir şeyler yapmamız ve onları koruyup, kollamamız gerekiyor.

 

Yağmur Ulus: Bu proje bütün kuşların hayatını kolaylaştıracak. Okulumuzdaki ağaçlara astığımız yem kaplarıyla birlikte hem beslenmeleri hem de su ihtiyaçları rahatlıkla giderildi. Bizler hayvanları ne kadar koruyup kollarsak dünyamız o kadar iyi bir yere dönüşür. Bunun bilincinde olarak hareket etmeliyiz. Kuşlar için yaptığımız bu projeyi tüm hayvanlar için de geliştirebiliriz.

 

Sıla Alparslan: Kuşlar için sıcak bir yuva ihtiyacını karşıladık. Bu projemizle beraber pek çok kuşun beslenme ve barınma ihtiyacına çözüm bulduk. Hayvanları sevmeli ve korumalıyız. Onlar için elimizden gelen fedakarlığı göstermeliyiz. Bu şekilde hem dünyamızı güzelleştirir hem de başarılı çalışmalara imza atarız.

 

Zeynep Kocabaş: Kuşların da biz insanlar gibi hakları var. Onlarında haklarını korumak için böyle bir etkinlik yaptık. Atık su kaplarını kuş yemliği olacak şekilde kesip boyayarak ağaç dallarına astık. Bazılarını ise ahşap kuş yemliklerinden yaptık. Bu şekilde kuşların besin ihtiyacını giderdiğimiz gibi soğuktan da korunmalarını sağladık.

 

Ahsen Solmaz: Hayvanları çok seviyoruz. Bir tek kuşlar değil bütün hayvanlara elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Okulumuzda sosyal sorumluluk projelerinin en güzeline imza attık. Soğuktan üşüyen ve yem bulmakta zorluk çeken kuşlar için ağaç dallarında kuş yuvaları yaptık. İçlerine su ve yem koyduk. Böylelikle kuşlar yem ve su ihtiyaçlarını giderebilecekler.

 

Şevval Altınel: Kuşların hayatı yaptığımız projeyle birlikte kolaylaştı. Yemlerini ve sularını kaplara koyup ağaç dallarına astık. Bu şekilde besin ihtiyaçlarını karşılamalarını ve hayatlarını daha kolay idame ettirmelerini sağladık. Kuşların soğuklara karşı daha dayanıklı olmaları için biz de böyle bir projeye adım attık.

 

Zeynep Çokkıyak: Hayvanları korumak ve soğuklarda üşümelerini engellemek için böyle bir uygulama yapmak istedik. Kuşlara yaptığımız yem kaplarıyla birlikte onların besin ve sus ihtiyaçlarını giderdik. Elimizden geleni yaptığımız takdirde hayvanları koruyup kollayabileceğiz. Hayvanların da insanlar gibi ihtiyaçları olduğunu ve soğukların da onları çok fazla etkilediğini bilmeliyiz. Biz elimizden geleni yaparak onları korumak için bir adım attık.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu