İlçe Haberleri

KUTSAL TOPRAKLARA DOĞRU

Bigadiç Ramazan’ı kutsal topraklarda karşılayacak olan hacıları uğurladı. Ramazan ayına sayılı günler kala Ramazan’ı Kutsal topraklarda geçirmek isteyenler yola çıktı. Bigadiç’te esnaf İsmail Akma’nın ilçede sevilen babası Hacı Hafız Cevdet Akmada bu yıl kutsal topraklara uğurlananlar arasında yer aldı.

Geçtiğimiz yıl ramazan ayının ilk haftalarında Kabe-i Muazzama’yı 17 milyon kişi ziyaret etti. Ramazan ayının ilk yarısında umre için Kabe-i Muazzama’yı ziyaret edenlerin sayısının geçen yıla oranla yüzde 37 artarak, 17 milyona ulaştığı açıklanmıştı. Bu yılda bu sayının daha şimdiden arttığı ifade ediliyor.

Bigadiç ilçesinden giden umre ve hac ziyaretçileride kutsal topraklara yola çıktı. Konuyla ilgili olarak Bigadiçte esnaf olan İsmail Akma, ‘Babam Hafız Cevdet Akmayı da Kutsal topraklara Ramazan zümresine uğurladık Allah kabul etsin. Kutsal topraklara gitmek isteyen herkese nasip etsin.

Ramazan ayının bereketi herkese ulaşsın’ dedi. Suudi Arabistan Hac ve Umre İstatistikleri Kurumu yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl için ‘ ramazanın ilk yarısında 17 milyon kişinin umre yapmak için Kabe’ye geldi.Bu rakam geçtiğimiz yıl için 12 milyon civarında idi’demişti.Kamil Akyürek’in haberidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu