GündemÖzel Haberler

KUVA-Yİ MİLLİYE’YE KADIN ELİ DEĞDİ

Kuva-yi Milliye Mahallesi Muhtarı Hanife Güneş, 6 adaylı seçimin galibi olarak Kuva-yi Milliye Mahallesi’nin yeni muhtarı oldu. MERHABA’ya konuşan Muhtar Güneş, mahallesine Pazaryeri ve kafeterya kurulmasını istedi.
Balıkesir’in yeni yeni keşfedilen, bahçeli evleri, manzarası ve temiz havasıyla gözde mahallelerinden olan Kuva-yi Milliye Mahallesi’nin muhtarı değişti. 31 Mart seçimlerinde 6 adayın yarıştığı seçimlerde Hanife Güneş, yaklaşık bin 500 oy alarak seçimin galibi oldu. Çok heyecanlı ve güzel bir yarış geçirdiklerini söyleyen Kuva-yi Milliye Mahallesi Muhtarı Hanife Güneş, mahallesine dair hedeflerini MERHABA okurlarıyla paylaştı.

“TATLI BİR REKABET VARDI”
Heyecanlı bir seçim süreci geçirdiklerini söyleyen Kuva-yi Milliye Mahallesi Muhtarı Hanife Güneş, “ Biz seçimde 6 aday olarak yarıştık. 3 Bayan 3 erkek muhtar adayıydık. Ki zor biz seçimdi. Çünkü mahallemizin önceki muhtarı 15 yıldır muhtarlık görevini sürdürüyor. Ama tatlı bir rekabet vardı. Çok çalıştık. Vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sonuç olarak da 6 bin seçmeni olan mahallemizde yaklaşık bin 500 oy alarak Kuva-yi Milliye Mahallesi Muhtarı oldum. Çok mutluyum. Mahallemde vatandaşlarıma hizmet vermek oldukça güzel” ifadelerini kullandı.
“PAZARYERİ VE SOSYAL ALAN İHTİYACIMIZ VAR”
Mahalle sakinlerinin bir arada vakit geçirebilecekleri bir sosyal alan olmadığını söyleyen Muhtar Hanife Güneş, “Bizim mahallemizde muhtarlık binasının hemen yanındaki boş arazi Pazaryeri olarak geçiyor. Hatta Belediye Başkanlarımız seçim zamanlarında vaatleri arasına koymuşlar ama bir türlü yapılamamış. Biz bu Pazar yerinin oluşturulmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız için büyük bir ihtiyaç. Bunun yanı sıra, mahalle sakinlerimizin birlikte zaman geçirebilecekleri kafeterya, sosyal tesis yok. Gençler, mahalle sakinleri bunun eksikliğini hissediyor. Bunların da bir an evvel gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.
“HIZLA GELİŞEN BİR MAHALLEYİZ”
Kuva-yi Milliye Mahallesi’nin hızla gelişmekte olduğunu söyleyen Muhtar Hanife Güneş, “Mahallemizde bahçeli evler bulunuyor. Havası, manzarası çok güzel. Mahallemiz gelişmekte olan bir mahalle. O nedenle de oldukça kıymetli. Komşuluk ilişkileri çok güzeldir. O eski mahalle kültürünü hala yaşatan ender mahallelerden biriyiz. Aynı zamanda çok fazla da göç alıyoruz” şeklinde konuştu.
“KADINLARIN BAKIŞ AÇISI DAHA FARKLI”
Kadınların iş hayatında ve her alanda daha çok yer almasının önemine değinen Muhtar Güneş, “Kadınlarımız artık yaşamın içinde. İş hayatında, yerel yönetimlerde. Karesi’de de kadın muhtarların sayısında artış olması beni çok sevindirdi. Çünkü kadınların bakış açısı daha farklı. Olayları tüm yönleriyle irdeliyorlar. Çözüm odaklı çalışıyorlar” dedi.
MUHTARLAR DERNEĞİ ÇALIŞMALARI
Karesi Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı olan Güneş, “Geçtiğimiz günlerde Karesi Muhtarlar Derneği seçimlerimiz yapıldı. Metin Durmaz Başkanımızdan sonra ben de Karesi Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı seçildim. Muhtarlar Derneği olarak da birlik ve beraberlik içinde çalışmamızı sürdürüyoruz. İstişarelerde bulunuyoruz. Bu konuda Karesi Belediye Başkanımız Dinçer Orkan da her zaman muhtarların yanında ona da çok teşekkür ederiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu