GündemTürkiye Gündemi

Kuzenlerin Davası 22 Nisan’da “Herkesi Bekliyoruz”

Kuzenlerin Davası 22 Nisan’da “Herkesi Bekliyoruz”

 

Sil Baştan Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği 22 Nisan’da Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek Savaştepeli Kuzenler davası öncesinde basın açıklaması yaptı.

 

Davanın 16 yıldır sürdüğünü hatırlatan Dernek Başkanı Ayşegül Küçükafacan tüm Balıkesirlileri öldürülen kuzenlerin ailelerine destek vermek için adliyeye davet etti.

Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde evlerinden okula gitmek için çıkan ancak cesetleri 44 gün sonra bir menfezde bulunan 10 yaşındaki Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak isimli kuzenlerin davası 22 Nisan’da görülecek. Dava öncesinde şehir merkezinde açıklama yapan Sil Baştan Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Ayşegül Küçükafacan davayı takip eden ailelere destek için duruşma salonuna alınmalarını istedi.

 

Aw597126 02

 

“Dört yılda 398 başvuru aldık”

Sil Baştan Derneği’ne 398 başvurunun alındığını kaydeden dernek başkanı Ayşegül Küçükafacan, “ dernek olarak; 4 yılda 398 başvuru aldık. Bunlardan 391’i kadın ve çocuk, 7’si erkektir. Bu sayıların her biri unutmayalım ki bir hayattır. Sorunları biliyoruz, çözümleri de biliyoruz. Nitekim sivil toplum kuruluşlarının temel amacı toplumsal sorunları bağımsız şekilde ele alarak kamuoyunu bilgilendirmek, aydınlatmak ve buna yönelik öneri sunmaktır” ifadelerini kullandı.

“Tuğçe ve Büşra tüm Balıkesir’in çocukları oldu”

Balıkesir’de 22 Nisan tarihinde 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek Savaştepeli Kuzenler Davası’na herkesi ailelere destek olmaya çağıran Küçükafacan, “Tuğçe ve Büşra kuzenler belki öldürülmeden önce annelerinin, babalarının çocuklarıydı. Ama 16 yıl önce en doğal hakları olan yaşam hakları ellerinden alındığı zaman hepimizin çocuğu olmadı mı bu çocuklar? Peki, durum böyleyse neden duruşmalara sadece Büşra ve Tuğçe’nin anne ve babaları giriyor? Bunlar bizim çocuklarımız. Bu duruşmalarda biz neden bu aileleri yalnız bırakıyoruz? Ya bu çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı?. Tuğçe ve Büşra’nın faillerinin yargılandığı bu dava 22 Nisan’da saat 11.00’de Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Hepinizi bekliyoruz”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu