Gündem

LAİK ÜLKEMİZİN DİYANET BAŞKANLIĞI

Son Yıllarda ne yazık ki tecavüz,kadına şiddet ya da çocuk tacizi haberi olmayan bir gün bile geçmiyor. Her gün ya bir kadın cinayeti ya şiddet ya da tecavüz haberleri okuyoruz. Yıllardır yapılan eylemlerle ve söylemlerle kadınlarımıza olan olayların ve bu tür haberlerin önüne bir türlü geçilemedi. Aksine; çocuklarımıza yönelik taciz,tecavüz vakalarının önü gün geçmiyor ki ilginç yasalarla ya da fetvalarla açılıveriyor. Bunun en büyük örneği birkaç gün önce Diyanetin yaptığı açıklama. Diyor ki 9 yaşındaki çocuk evlenebilir hatta çocuk doğurabilir. Hemen ertesi günü başka bir açıklama biz öyle demedik efendim şöyle dedik. Çevir kazı yanmasın misali.

Bizim devletimiz Atatürk ilke ve devrimlerini temel alan ve Laiklik ilkesi ile yönetilen bir ülkedir. Laik bir ülkede olmaması gereken Diyanet Başkanlığı gibi bir kurumun herkesden çok konuşarak topluma yön vermesi çok ciddiyetle takip edilmesi gereken bir konudur.Öyle kafana göre hiçbir bilimsel veriye dayanmadan,olur olmaz açıklamalar yaparak toplumu karıştırmaktan başka ne işe yarar bu konuşmalar?  Madem gerekli görüldü ve Diyanet Başkanlığı kuruldu diyelim. Diyanetin yaptığı her açıklama toplumumuzun arasında köprü kurmalıdır.Sorumluluğu büyük olan bu kurumun başındakiler öyle aklına geleni ulu orta söylememeli memleketimde kaosa imkan verecek, toplumu kutuplaştıracak söylemlerden özellikle kaçınmalıdır. Oysa ki gelinen noktada Diyanet toplumu her söyleminde biraz daha germekte,kutuplaştırmakta, sapkınlaştırmaktadır. Yetkilileri bir an önce ciddiyete davet etmek ve atalarımızın bir sözünü önemle vurgulamak isterim. “Bin düşün bir konuş” ki ağzından çıkan kelimeler ileri de telafisi olmayan sonuçlar doğurmasın.

Şimdi buradan soralım;

9 yaşındaki bir çocuğa hangi gözle bakacağız?

2017 yılında 409 kadın öldürüldü.. Bu cinayetlerle ilgili topluma nasıl bir açıklama yapıldı?

İnsan canından daha kıymetlı bişey var mı?

Çocuklar bizim geleceğimiz.Kızlar 9 yaşında erkekler 12 yaşında evlenebilirler soruları ile mi meşgul olmalıyız? Yoksa çocuklarımız hangi yaşta hangi sistemde daha iyi eğitim almalılar, üniversiteler de 4-5 yıllık eğitimler yetmez yüksek yapsınlar,master yapsınlar diye çocuklarımızın önünü mü açmak daha doğru bir hizmet olur bu vatana?

9 Yaşında ki çocuk evlenmez! 9 yaşında ki çocuk okula gider.Okulda oyun oynarken terler, terli terli su içer, hasta olur. 9 yaşında ki çocuk sokakta oyun oynar,düşer,kalkar.9 yaşında ki çocuk evde oyuncakları ile oynar. 9 yaşında ki çocuk ergen değildir.Ergen ne demek diye sormayı bile daha aklına getirmemiştir.Onun tek istediği okumak ve oynamaktır. 9 yaşındaki çocuk ağlar,güler, kahkaha atar, yaramazlık yapar, küser, ortalığı dağıtır, üstünü kirletir,çok konuşur ama asla EVLENMEZ!..

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.

İletişim için; onurayan@hotmail.com

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu