Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

LAVANTA FERAHLIĞINDA HASAT

LAVANTA FERAHLIĞINDA HASAT

 

Vali Hasan Şıldak, vatandaşlar ve sektörlerle bir araya gelmeyi sürdürüyor. Vali Şıldak, özellikle Balıkesir’in ekonomisine, üretimine ve sosyal yaşamına katkı sağlayan örnek işletmeleri ziyaret ediyor. Ayrıca, ziyaretinde işletme sahipleri ile durum değerlendirmesi de yapıyor.

 

Vali Şıldak, geçtiğimiz hafta sonu bu bağlamda, İvrindi kırsalında bulunan bir Lavanta tarlasını ziyaret etti. Dahası, lavanta hasadına da eşi Fatma Nur Şıldak ile bizzat iştirak etti.

Üreticilerden Bilgi Aldı

Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte, İvrindi İlçesi Ayaklı Mahallesinde bulunan, eşsiz koku ve renkleriyle adeta görsel bir şölen olan lavanta bahçesini ziyaret eden Vali Şıldak, Burada üreticilerden bilgi aldı. Ayrıca, hasat etkinliğine katıldı.

Lavanta Ferahliginda Hasat 01

Şıldak, Katma Değeri Yüksek Ürünlere Yönelmenin Önemine Vurgu Yaptı

Lavanta bahçesinde hasat sonrası damıtma işlemini yakından izleyen Vali Şıldak, Balıkesir’in doğal zenginliğinin, getirisi yüksek olan aromatik bitkilerin üretimine imkan tanıdığına işaret etti. Ayrıca vatandaşların bu tip katma değeri yüksek ürünlere yönelmesinin önemine değindi.

 

Lavanta Bahçesinde Arı Kovanı Sürprizi

Programa Vali Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak başta olmak üzere, Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, İvrindi Kaymakamı Fatma Turhan Keser, Balya Kaymakamı Burak Keser, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ve vatandaşlar katıldı. Ayrıca, protokolün aileleri ile hasada katıldığı anlarda renkli ve güzel görüntüler ortaya çıktı.

Lavanta Ferahliginda Hasat 05

Vali Şıldak’ın ziyareti esnasında göze çarpan bir diğer sürpriz ayrıntı ise, bahçe sahiplerinin bahçede aynı zamanda arıcılık yapmaları oldu. Ayrıca, bahçe sahipleri kovandan o an çıkardıkları arı poleni ve balı taze bir şekilde Vali Şıldak ve beraberindekilere ikram etti.

Ziyaret Öncesinde Vatandaşlar İle Bir Araya Geldi

Vatandaşlar Vali Şıldak İvrindi İlçesi Ayaklı Mahallesi ziyareti kapsamında; Milletvekili Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve İvrindi Kaymakamı Fatma Turhan Keser ile birlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinleri ile sohbet eden Şıldak bir istekleri olup olmadığını sordu. Vatandaşlar ziyaret dolayısıyla Vali Şıldak’a teşekkür etti.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu